21.595 din 50.000 de semnături

Către:

 Ministrul Mediului

Șeful Agenției Naționale pentru Protecția Mediului

Petitie

Semnează acum petiția!

Noi, semnatarii acestei petiții, vă solicităm să rezolvați problema raportărilor greșite în privința calității aerului. Vă cerem să modernizați Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului, astfel încât să funcționeze cel puțin 85% din timp. De asemenea, vă solicităm să raportați în timp real Agenției Europene de Mediu datele din România. Găsiți o soluție pentru înlocuirea aparatelor vechi cu unele noi și eficiente, care să funcționeze și să transmită date corecte în timp real.

De ce este important

Update: În decembrie 2020 au fost montate primile stații moderne de monitorizare a calității aerului, care transmit în timp real date către Comisia Europeană.

Trei orașe: București, Brașov și Iași, se află deja sub monitorizarea Comisiei Europene și alte 10 sunt la un pas de a ajunge în această situație, din cauza poluării excesive și a raportărilor eronate.

 

Calitatea aerului afectează calitatea vieții și a sănătății oamenilor. Aerul poluat este responsabil de boli grave. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, poluarea aerului este responsabilă de 29% din decesele cauzate de cancerul la plămâni și 24% din decesele cauzate de accidente vasculare cerebrale. Studiile OMS arată că poluarea ar fi responsabilă inclusiv pentru demență și boli cardiovasculare. 

 

De aceea, cerem o monitorizare responsabilă a calității aerului, ca prim pas pentru a avea aer pentru viață, nu care să ne îmbolnăvească!

Semnează acum petiția!

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Secure lock symbol

Donația ta este

Donez O dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Donează pentru Declic

Îți mulțumim mai ales dacă poți deveni donator recurent al Declic. Pentru a ne putea organiza mai bine campaniile, este important să știm pe ce fonduri ne putem baza, în fiecare lună. Cu câte puțin de la cât mai mulți, putem aduna suficient pentru planuri mărețe.

Pentru donație recurentă te rog să selectezi butonul donație lunară.

Vom reveni cu un raport detaliat privind cheltuirea fondurilor primite.Mulţumim că eşti alături de noi! 

Ne poți urmări și pe pagina de Facebook, dă click aici