24.521 din 50.000 de semnături

Către:

Ministrul Mediului

Șeful Agenției Naționale pentru Protecția Mediului

Petiție

Semnează acum petiția!

Noi, semnatarii acestei petiții, vă solicităm să rezolvați problema raportărilor greșite în privința calității aerului. Vă cerem să modernizați Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului, astfel încât să funcționeze cel puțin 85% din timp. De asemenea, vă solicităm să raportați în timp real Agenției Europene de Mediu datele din România. Găsiți o soluție pentru înlocuirea aparatelor vechi cu unele noi și eficiente, care să funcționeze și să transmită date corecte în timp real.

De ce este important

Update: În decembrie 2020 au fost montate primele stații moderne de monitorizare a calității aerului, care transmit în timp real date către Comisia Europeană.

Trei orașe: București, Brașov și Iași, se află deja sub monitorizarea Comisiei Europene și alte 10 sunt la un pas de a ajunge în această situație, din cauza poluării excesive și a raportărilor eronate.

 

Calitatea aerului afectează calitatea vieții și a sănătății oamenilor. Aerul poluat este responsabil de boli grave. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, poluarea aerului este responsabilă de 29% din decesele cauzate de cancerul la plămâni și 24% din decesele cauzate de accidente vasculare cerebrale. Studiile OMS arată că poluarea ar fi responsabilă inclusiv pentru demență și boli cardiovasculare. 

 

De aceea, cerem o monitorizare responsabilă a calității aerului, ca prim pas pentru a avea aer pentru viață, nu care să ne îmbolnăvească!

Semnează acum petiția!

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez o dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Știm că ai un program încărcat și uneori nu apuci să citești e-mailurile trimise de echipa Declic. Așa că am creat un nou canal prin care să comunicăm succint. Sperăm să ni te alături pe Telegram, ca să rămâi la curent cu ce facem.

📱 Înscrie-te și tu apăsând unul din butoane de mai jos. Nu te costă nimic!

Te înscrii pe Telegram-ul Declic?

Promitem să-ți trimitem apeluri la acțiune clare, astfel încât tu să înțelegi rapid problema și să poți acționa și atunci când ai doar 5 minute la dispoziție.

 

În acest fel, vei putea lua parte la elaborarea legilor și politicilor care ne afectează viața. Vei putea semna petiții online, scrie parlamentarilor, vei afla de înmânările de semnături sau atelierele online. 

Comunitatea Declic intervine continuu în procesul politic. Fiecare semnătură pe care o dai, fiecare share către prieteni, fiecare email trimis către autorități, fiecare gest mic sau mare, contribuie la o societate mai bună. 

Pe curând!
Echipa Declic

P.S: Nu ești pe Telegram? Nu-ți face griji! Îți vom trimite în continuare noutăți pe email.