23.302 din 50.000 de semnături

Semnează petiția!

Către: Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe

Klaus Iohannis, președintele Consiliului Suprem de Apărare a Țării

Petiție

Noi, semnatarii acestei petiții, vă solicităm să eliberați vize pentru cetățenii afgani și familiile lor care au colaborat cu România și cu ONU din 2002, de când au fost trimise trupe în Afganistan. România este datoare să protejeze traducătorii, jurnaliștii, reprezentații ONG-urilor și pe toate persoanele care au ajutat forțele NATO în timpul intervenției militare. De asemenea, România trebuie să acorde vize pentru cetățenii afgani expuși violenței talibanilor: activiști și activiste pentru drepturile omului, jurnaliști, magistrați, profesori și profesoare, studenți. Nu în ultimul rând, vă solicităm să trimiteți aeronave care să ajute la evacuarea din Afganistan a civililor care încearcă disperați să plece, înainte de a fi uciși.

De ce este important?

Update:

Consiliul Suprem de Apărare a Țării a decis, pe 25 august, că îi va reloca pe colaboratorii afgani. 156 de cetățeni afgani, foști colaboratori ai României, magistrați, studenți și activiști pentru drepturile omului au fost salvați. 

Trupele NATO s-au retras după 20 de ani din Afganistan. În doar câteva zile, talibanii au preluat puterea și au planuri să reinstaureze regimul tiran de acum 20 de ani.

România a fost parte a intervenției militare din această țară și a colaborat aproape 20 de ani cu afganii care au luptat împotriva talibanilor. Acești oameni trebuie acum salvați de la moarte și au nevoie de condiții decente pentru a își reface viața.

Alte state europene, dar și Noua Zeelandă, Canada și SUA au început deja procedura de eliberare a vizelor pentru foștii colaboratori ai NATO.

Ambasadorul Marii Britanii s-a dus personal în aeroportul din Kabul ca să elibereze vize pentru afgani. Colaboratorii statelor NATO, jurnaliștii, reprezentanții organizațiilor neguvernamentale sunt puși în pericol de talibanii care au preluat puterea. Este posibil ca talibanii să reintroducă pedepsele cu moartea prin decapitare sau lapidare și să nu mai permită femeilor să învețe, să lucreze sau să iasă singure pe stradă.

Semnează petiția acum!

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez o dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Îți mulțumim pentru implicare! Ar mai fi un lucru pe care l-ai putea face.

Știm că ai un program încărcat și uneori nu apuci să citești e-mailurile trimise de echipa Declic. Așa că am creat un nou canal prin care să comunicăm succint. Sperăm să ni te alături pe Telegram, ca să rămâi la curent cu ce facem.

📱 Înscrie-te și tu apăsând unul din butoane de mai jos. Nu te costă nimic!

Te înscrii pe Telegram-ul Declic?

Promitem să-ți trimitem apeluri la acțiune clare, astfel încât tu să înțelegi rapid problema și să poți acționa și atunci când ai doar 5 minute la dispoziție.