13.272 din 20.000 de semnături

Semnează acum petiția!

Către:

Laura Codruţa Kövesi, procuroare-șefă a Parchetului European

Petiție

Noi, semnatarii și semnatarele acestei petiții, vă cerem să investigați modul în care s-a desfășurat licitația prin care Poliția va cumpăra 600 de mașini BMW 320 iX de la dealerul Automobile Bavaria.
Există suspiciunea că licitația a fost dată cu dedicație firmei lui Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis. Doar o anchetă imparțială poate stabili dacă licitația a fost trucată.

De ce este important?

Update 17 martie 2023: Puterea cetățenilor și presiunea publică au funcționat! Procurorii europeni și DNA vor investiga modul în Poliția a semnat contractul cu firma prietenului președintelui [3].

[***]

Firma prietenului președintelui, Automobile Bavaria, va primi prin contract 98 de milioane de lei fără TVA. Jumătate din banii cu care Poliția va onora contractul sunt europeni (din programul POIM). [1]

La licitație s-a prezentat o singură firmă. Specificațiile din caietul de sarcini arată ca și cum ar fi scrise doar pentru mașini BMW, motiv pentru care licitația pare că a fost aranjată.

Contractul nu a fost încă onorat. De aceea, investigația ar trebui să înceapă cât mai repede.

Vrem să aflăm de ce Poliția cumpără mașini scumpe prin licitații suspecte în timp ce restul cetățenilor trebuie să strângă cureaua.

Ne întrebăm cum se explică faptul că, la trei zile de la încheierea licitației, miniștrii PNL s-au întâlnit cu patronul Automobile Bavaria, Michael Schmidt, la un eveniment public organizat de acesta. [2] Printre participanții liberali s-au numărat premierul Nicolae Ciucă și ministrul de Interne, Lucian Bode. De la eveniment nu a lipsit nici președintele Klaus Iohannis.

Doar o investigație din partea autorităților competente poate stabili dacă licitația a fost trucată.

Semnează și tu petiția!

***

Note:
[1] romania[.]europalibera[.]org, Prietenul președintelui. Cât au câștigat din licitații publice firmele omului de afaceri Michael Schmidt
[2] g4media[.]ro, Opt mari semne de întrebare în jurul afacerii BMW

[3]romania[.]europalibera[.]org, Parchetul European și DNA verifică achiziția celor 600 de BMW-uri de către Ministerul de Interne

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez o dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Felicitări pentru implicarea ta!

Comunitatea Declic este formată din membri activi care iau atitudine în fața politicienilor corupți și a deciziilor eronate. Oameni ca și tine ne susțin activitatea lună de lună, prin donațiile lor.

Rămâi în continuare la curent cu activitatea Declic. Înscrie-te pe canalul Telegram al Comunității Declic pentru a primi informații succinte, sub formă de chat. Vei avea posibilitatea să urmărești chiar live protestele noastre și să afli live ce se întâmplă în diferite Comisii din Parlament sau ministere.