8.764 din 20.000 de semnături

Semnează petiția!

Către: Asociația Română a Băncilor - președintele Bogdan Neacșu

CEO BRD Groupe Société Générale - François Bloch

CEO Banca Transilvania - Ömer Tetik

CEO ING România - Mihaela Bîtu

CEO Raiffeisen Bank Romania -Zdenek Romanek

CEO UniCredit Bank - Rasvan Radu

CEO CEC Bank - Bogdan Neacșu

Petiție

Noi, semnatarii și semnatarele acestei petiții, solicităm băncilor din România să urmeze modelul BCR și să schimbe bani ucraineni refugiaților, cu o limită de sumă. Băncile precum BRD, ING, Raiffeisen, Banca Transilvania și UniCredit Bank pot să sprijine și ele refugiații, așa cum o face întreaga societate, și să le schimbe bani în limita a 1.000 sau 2.000 de lei. 

De ce este important?

Ucrainenii care au scăpat de război riscă acum să nu aibă nici măcar bani de mâncare sau transport, dacă au la ei doar grivne/hrivne, bani ucraineni.

Oamenii fugiți din calea războiului și-au luat cu ei banii ucraineni și câteva bunuri. Unii dintre ei nu au euro și nici acces la carduri, așa că au nevoie de sprijin pentru a plăti transportul spre alte țări sau pur și simplu pentru a-și cumpăra alimente.

În acest moment, zeci de mii de români îi ajută cu mâncare și cazare. Efortul cetățenilor ar putea fi susținut de bănci, care să schimbe hrivne/grivne celor în nevoie. Un astfel de gest cu siguranță nu ar perturba bugetul marilor bănci care au sedii în România.

BCR a început deja de o săptămână să schimbe hrivne/grivne, inițial în limita a 2.000 de lei. Din cauza numărului mare de solicitări, a redus suma la 1.000 de lei. Ajutorul, și așa firav, s-ar putea să dispară, dacă nu este întărit de restul băncilor, pentru că numărul refugiaților crește de la o oră la alta.  Cerem tuturor băncilor să se alăture acestui demers!

Semnează petiția și cere-le președinților băncilor din România să permită schimbul monedei ucrainene în lei sau euro pentru refugiați!

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez O dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Îți mulțumim pentru implicare! Ar mai fi un lucru pe care l-ai putea face.

Știm că ai un program încărcat și uneori nu apuci să citești e-mailurile trimise de echipa Declic. Așa că am creat un nou canal prin care să comunicăm succint. Sperăm să ni te alături pe Telegram, ca să rămâi la curent cu ce facem.

📱 Înscrie-te și tu apăsând unul din butoane de mai jos. Nu te costă nimic!

Te înscrii pe Telegram-ul Declic?

Promitem să-ți trimitem apeluri la acțiune clare, astfel încât tu să înțelegi rapid problema și să poți acționa și atunci când ai doar 5 minute la dispoziție.