6.988 din 10.000 de semnături

Semnează angajamentul!

Angajament

Noi, semnatarii acestui angajament, nu vom mai accesa vreodată site-ul Ziare[.]com, în semn de protest pentru modul în care publicația a exploatat drama unei fetițe de 10 ani care a fost violată.

De ce este important?

O fetiță de 10 ani a fost violată. O jurnalistă al cărei nume nu este de nimeni cunoscut (posibil să fie un pseudonim) s-a cățărat de-a dreptul pe drama acestei victime. A scris un articol mizerabil. Și i-a aruncat un titlu mai mult decât abject.

Acest lucru a iscat un val de revoltă online, dar în zadar. Redactorul-șef a schimbat doar titlul, cu unul la fel de neinspirat, semn că nu are nimic în comun cu valorile pe care ar trebui să le respecte un jurnalist. Iar în conversații private i-a înjurat pe părinții care i-au cerut să scoată articolul de pe site.

Aceștia nu sunt jurnaliști. Sunt mercenari, minți goale care sacrifică orice pentru cifrele de audiență. Zilnic între 200 000 și 400 000 de vizitatori unici intră zilnic pe site-ul Ziare[.]com.

Boicotul este cea mai puternică armă pe care o avem noi, oamenii obișnuiți, împotriva mercenarilor din presă. Dacă vom evita de acum înainte să mai accesăm site-ul Ziare[.]com, traficul li se va duce în cap. Când noi nu le vom mai ,,hrăni” cifrele cu care se laudă la audiență, îi vor abandona și firmele care le plăteau spațiu pentru publicitate. Abia atunci își vor învăța lecția.

Semnez și mă angajez să boicotez site-ul Ziare[.]com!

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez O dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Donează pentru Declic

Îți mulțumim mai ales dacă poți deveni donator recurent al Declic. Pentru a ne putea organiza mai bine campaniile, este important să știm pe ce fonduri ne putem baza, în fiecare lună. Cu câte puțin de la cât mai mulți, putem aduna suficient pentru planuri mărețe.

Pentru donație recurentă te rog să selectezi butonul donație lunară.

Vom reveni cu un raport detaliat privind cheltuirea fondurilor primite.

Știm că ai un program încărcat. Însă durează mai puțin de un minut să semnezi petiția ,,Nu mai lăsați prădătorii sexuali să scape!".

Nu știm cum magistrații care se ocupă de agresiunile sexuale cu minori mai pot dormi noaptea. Violatorii de minori și pedofilii își fac de cap în România, din cauză că sunt cercetați superficial și nu ajung nici măcar o zi la pușcărie. Din păcate, ministrul Justiției și Procurorul General se fac că nu văd ce se întâmplă.

Dar noi, societatea civilă, le putem impune să se preocupe de apărarea efectivă a minorilor abuzați sexual.

Am făcut o petiție adresată ministrului Justiției, Stelian Ion, și șefei procurorilor, Gabriela Scutea. Le cerem specialiști și practici clare de urmat în lupta cu prădătorii sexuali.

Semnează și tu petiția, autoritățile ne ascultă doar când suntem mulți. Apasă butonul de mai jos: