13.512 din 20.000 de semnături

Semnează petiția!

Către:
Prof. Univ. Dr. Daniel Coriu, Președintele Colegiului Medicilor din România

Prof. Dr. Cătălina Poiană, Președinta Colegiului Medicilor București

Petiție

Noi, semnatarii și semnatarele acestei petiții, vă cerem să îi aplicați interdicția de a profesa medicului Gheorghe Burnei. Acesta este condamnat definitiv pentru luare de mită și acuzat de omor din culpă și vătămare corporală, în dosare pentru care faptele s-au prescris. Nu vrem ca alți copii să mai fie mutilați de acest medic, acuzat că face experimente pe pacienți.

De ce este important?

Update 23 martie 2023: Zeci de membri Declic, împreună cu victime ale chirurgului Burnei au participat la un protest în fața Colegiului Medicilor. Președintele, Daniel Coriu, și Secretarul General, Gindrovel Dumitra, au explicat parțial procedura interzicerii dreptului de a profesa și au spus că vor să ceară sprijinul parlamentarilor, pentru un proiect de lege a malpraxisului.
La Colegiul Medicilor București, directoarea executivă, Luminița Popescu, a primit petiția, dar nu a vrut să declare nimic verbal, susținând că nu are competență.

***

Doctorul Gheorghe Burnei a fost cercetat pentru grave erori medicale și experimente pe copii, după o serie de investigații publicate de Casa Jurnalistului. În primul episod, jurnaliștii au arătat cum Burnei a făcut un experiment cu un implant neomologat pe o fetiță de un an [1].

Cu toate că a distrus nenumărate vieți, chirurgul va scăpa de pedeapsă pentru că dosarele în care a fost inculpat au fost tărăgănate ani de zile.

Burnei, alături de criminali, evazioniști sau pedofili, este unul dintre cei care se bucură de hotărârea CCR. Prin aceasta, faptele penale comise înainte de mai 2022, din dosare care trenează, se vor prescrie.

Mai grav de atât, chirurgul se va putea întoarce liniștit la masa de operație să distrugă alte vieți. Asta pentru că interdicția de a profesa într-un spital de stat, stabilită printr-o hotărâre judecătorească, va expira în această primăvară.

Acuzațiile deosebit de grave, printre care că un copil a murit pe masa sa de operație, nu l-au oprit din dorința de a profesa din nou. Nici sutele de plângeri depuse de familiile altor copii care au avut de suferit.

Anul trecut, el a a cerut instanței să-l lase să opereze. Iar în 2017, când cercetările erau în curs, a încercat să-și reia activitatea la o clinică privată.

Deși, în trecut, Colegiul Medicilor l-a susținut pe chirurgul acuzat că face experimente pe copii, conducerea s-a schimbat în 2020. Cerem Colegiului Medicilor ca măcar în ceasul al 13-lea să acționeze în favoarea copiilor și a familiilor care au fost mutilate pe viață de activitatea lui Gheorghe Burnei. Acest chirurg este un pericol și trebuie oprit.

Semnează și tu petiția!

***

Note:
[1] casajurnalistului[.]ro/burnei

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez o dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Felicitări pentru implicare!

Știm că nu apuci mereu să citești e-mailurile trimise de noi. Așa că te invităm pe un canal în care postăm informațiile pe scurt!

Pe canalul Telegram numit „România face Declic”, poți fii la curent cu toate activitățile Comunității: campanii noi, ședințele din Comisii parlamentare, proteste Declic și multe altele. Înscrie-te și tu, nu te costă nimic. Iar dacă nu îți place, te vei putea dezabona oricând dorești.