18.377 din 50.000 de semnături

 

Către: doamna Carmen Dan, Ministru de Interne

Petiție

Doamnă ministru de Interne Carmen Dan,

Nu ne mai simțim în siguranță în țara noastră. Vă cerem demisia pentru că ați dovedit, după un an de guvernare, că nu știți ce se întâmplă în propriul minister.

Faptul că ați propus demiterea șefului poliției nu e de ajuns. Trebuie să vă asumați responsabilitatea eșecului. Nu puteți veni după un an la șefia ministerului să spuneți că nu știați ce se întâmplă.

Un polițist trebuie să fie un APĂRĂTOR, nu un AGRESOR. Sloganul ”Siguranță și încredere” a devenit o glumă sinistră.

Nu vrem să fim nevoiți să ne închidem copiii în case, să încercăm să ne apărăm singuri sau să fim nevoiți să emigrăm.

Pentru toate acestea vă cerem DEMISIA.

De ce este important?

Un polițist pedofil și recidivist a fost prins abia după 3 zile după ce au fost date publicității imaginile de pe camerele de supraveghere. Polițistul era în sistem de 27 de ani și de 17 ani în poliția rutieră. În tot acest timp, a trecut nenumărate teste psihologice iar ultimul, în 2014, l-a trecut ”cu brio”.

A reușit să treacă aceste teste pentru că psihologii sunt angajați MAI, subordonați șefilor de secție iar testele nu sunt actualizate de ani de zile.

”Testele psihologice la care sunt supuși angajații Poliției Române nu pot depista tulburări psihice” - a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române. Colegii și șefii agresorului nu l-au depistat sau, și mai rău, l-au acoperit.

Dacă vrem să trăim într-o țară sigură pentru noi și copiii noștri, sistemul trebuie reformat și trebuie să înceapă de la vârf. Carmen Dan trebuie să-și asume eșecul și să lase pe cineva competent să propună măsurile necesare.

 

Următorul pas: dă de veste

Am semnat pentru demisia ministrului de interne Semnezi și tu?

Contribui și tu?

Dacă nu îți poți închipui o lume fără Declic, dacă îți place ce facem împreună și dacă valorile noastre sunt aceleași ajută-ne să fim mai puternici!
Declic este o voce independentă - este felul nostru de a ne face auziți indiferent de cine se află “la putere”. Pentru a ne păstra această independență, nu acceptăm donații de la corporații sau alte entități.
Suntem finanțați din micile donații ale membrilor comunității Declic. Îți mulțumim că ești alături de noi!

***

Declic.ro este o comunitate ce militează pentru o societate mai justă în care fiecare cetățean joacă un rol activ pentru întărirea democrației din România.

Poţi contribui şi tu? Donațiile online către Declic sunt solide, şi sigure, implementând certificate de securitate SSL.

Donez 0 RON

Secure lock symbol

Donația ta este

Donez O dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Donează petru Declic

Îți mulțumim mai ales dacă poți deveni donator recurent al Declic. Pentru a ne putea organiza mai bine campaniile, este important să știm pe ce fonduri ne putem baza, în fiecare lună. Cu câte puțin de la cât mai mulți, putem aduna suficient pentru planuri mărețe.

Pentru donație recurentă te rog să selectezi butonul donație lunară.

Vom reveni cu un raport detaliat privind cheltuirea fondurilor primite.

 

Mulţumim că eşti alături de noi!


Dacă încă nu te-ai alăturat comunităţii Declic, poti să faci asta aici

sau poti vedea ce campanii active mai avem aici

Ne poți urmări și pe pagina facebook aici