792 din 1.000 de semnături

Semnează petiția!

Către:

Camera Deputaților,

Ion-Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaţilor

 

Petiție

Noi, semnatarii acestei petiții, vă solicităm să luați de urgență măsurile legislative ce se impun pentru plata tratamentelor medicale ale victimelor incendiului de la Colectiv, PE PERIOADĂ NELIMITATĂ. Proiectul legislativ ce prevede plata, pe VIAȚĂ, a tratamentului, este blocat la Camera Deputaților.

De ce este important?

UPDATE 14.10.2020

La trei zile de la lansarea petiției, Camera Deputaților a votat, în unanimitate, plata tratamentelor, pe viață, pentru victimele COLECTIV!

-----------------------------

 

Victimele incendiului de la COLECTIV au nevoie de tratament pe durata întregii vieți. Fără îngrijire în spitale și clinici specializate din țară sau străinătate, le este anulată orice șansă de a duce o viață cât de cât normală. Fără ajutor din partea statului, victimele s-ar putea vedea în situația de a întrerupe tratamentul.

La aproape 5 ani de la incendiul din clubul COLECTIV, statul român pare că a întors spatele victimelor tragicului eveniment. În ciuda promisiunilor Guvernului din 2019 [1], plata tratamentului, pe viață, NU a fost aprobată prin Hotărâre de Guvern. Pentru a nu lăsa victimele de la Colectiv fără tratament, 38 de parlamentari au inițiat un proiect de lege [2] care asigură plata îngrijirilor medicale. Proiectul a trecut cu unanimitate de Senat, dar s-a blocat, de câteva luni, în Camera Deputaților.

Situația este deosebit de gravă, pentru că victimele incendiului mai beneficiază de plata tratamentului doar până la sfârșitul anului.

Incendiul de la Colectiv s-a produs, în parte, din cauza neglijenței autorităților.  În timpul anchetei s-a descoperit că s-au dat autorizații de funcționare pentru club, deși nu erau îndeplinite normele de siguranță în caz de incendiu. Au murit 65 de oameni și 146 au fost răniți, pentru că statul român nu și-a protejat cetățenii. Cei răniți așteaptă încă ajutor de la același stat din vina căruia le-a fost pusă în pericol viața. Iar parlamentarii întârzie să aprobe legea care le-ar face, măcar parțial, dreptate. Viața victimelor de la COLECTIV este pusă, din nou, în pericol; de data aceasta, de parlamentari.

Semnează și tu petiția prin care cerem deputaților să dezbată și să aprobe legea care asigură plata tratamentului, PE VIAȚĂ, victimelor de la COLECTIV.

 


[1] Hotnews - 2 octombrie 2019: „Statul român va asigura tratamentul pe viață pentru răniții din Colectiv. Sorina Pintea: Suntem datori acestor tineri”

[2] CDEP: PL-x nr. 11/2020 - Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea art.1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.56/2015

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Secure lock symbol

Donația ta este

Donez O dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Donează pentru Declic

Îți mulțumim mai ales dacă poți deveni donator recurent al Declic. Pentru a ne putea organiza mai bine campaniile, este important să știm pe ce fonduri ne putem baza, în fiecare lună. Cu câte puțin de la cât mai mulți, putem aduna suficient pentru planuri mărețe.

Pentru donație recurentă te rog să selectezi butonul donație lunară.

Vom reveni cu un raport detaliat privind cheltuirea fondurilor primite.

Mulțumim pentru sprijinul acordat! Vom reveni cu un raport detaliat ca să știi ce am făcut cu donația ta. 


Următorul pas: dă de veste