2.011 din 5.000 de semnături

Către: Andrei Tinu, Președintele Autorității pentru Cetățenie

CC: Tudorel Toader, Ministrul Justiției

Petiție

Domnule președinte,

Vă solicităm să analizați de urgență cererea de obținere a cetățeniei, făcută de familia Mogîldea, din Republica Moldova, pentru a-și salva copiii de la moarte. Tudor și Cristina Mogîldea au aflat de curând că cei doi copii pe care îi au suferă de o boală gravă, incurabilă și degenerativă, care evoluează rapid, boala Batten. Ca să fie tratați gratuit, copiii trebuie să meargă în Germania, în calitate de cetățeni ai Uniunii Europene. Pentru asta, au nevoie să obțină cetățenie română în cel mai scurt timp. Fiecare zi pierdută scade șansele la viață și la recuperare pentru cei doi frați de 3 și 5 ani. 

Prin urmare, considerăm că este vital să analizați urgent dosarul și să răspundeți solicitării celor doi părinți. Fiecare zi contează pentru salvarea vieții micuților.  Deja Ionuț nu mai poate merge, nu mănâncă, iar la Gheorghiță boala se poate manifesta în orice moment. 

Update:

AM REUȘIT, ÎMPREUNĂ! La nici 24 de ore după ce am inițiat campania ”Cetățenie pentru viață”, Ionuț și Gheorghiță AU OBȚINUT CETĂȚENIA ROMÂNĂ!

Președintele Autorității pentru Cetățenie, Andrei Tinu, ne-a anunțat că a semnat ordinul pentru acordarea cetățeniei. Ulterior, familia lui Ionuț și Gheorghiță a depus jurământul. 

De ce este important?

Tudor și Cristina au descoperit că cei doi băieți ai lor, Ionuț, de 5 ani, și Gheorghiță, de 3 ani, suferă de o boală rară, incurabilă, boala Batten. După ce au fost consultați de medici în România și în străinătate, copiii au primit o șansă la viață: să facă un tratament experimental în Hamburg, Germania. Pentru a beneficia gratuit de tratament, copiii și părinții trebuie să se mute în Germania și să fie cetățeni ai Uniunii Europene. Astfel, unul dintre părinți va putea obține asigurare medicală în Germania și nu vor fi nevoiți să suporte costurile tratamentului, de 600.000 de euro pe an, pentru fiecare copil. Cea mai simplă cale spre UE este România. 

Cei doi soți sunt români din Republica Moldova și vor cetățenie, ca să își salveze copiii. Tatăl este polițist criminalist, iar mama profesoară. Ei au depus o cerere pentru cetățenie la consulatul României de la Chișinău, pe 26 octombrie. De atunci, așteaptă un răspuns de la Autoritatea Națională pentru Cetățenie. Au depus apoi o cerere de urgentare a soluționării dosarului. Până acum au primit doar promisiunea  verbală că în maximum o lună vor primi cetățenia. Haideți să punem presiune pe autorități, să se țină de cuvânt!

”Un an este prea mult pentru noi… Ionuț nu mai merge la grădiniță, nu se mișcă, nici nu mai poate mânca, își pierde toate aptitudinile pe care le-a deprins, iar la Gheorghiță în orice moment se poate manifesta. Avem nevoie urgent de cetățenia română, ca să devenim cetățeni UE pentru a ne putea salva copiii…” spune tatăl copiilor într-un interviu acordat presei din Moldova.

Cu fiecare zi care trece, copiii își pierd din abilități, le mor celulele nervoase. Ionuț nu mai poate merge, nu mai poate mânca. Boala Batten distruge celulele și blochează toate funcțiile. 

Haideți să semnăm într-un număr cât mai mare petiția și să le arătăm autorităților că viața nu stă în birocrație.

Următorul pas: dă de veste

Am semnat pentru a-i cere președintelui Autorității pentru Cetățenie, Andrei Tinu, să urgenteze procedura de obținere a cetățeniei pentru doi copii din Republica Moldova, a căror viață depinde de tratamentul din străinătate și nu pot pleca fără cetățenie română. Fiecare zi este importantă pentru viața celor doi, care suferă de o boală rară, degenerativă. Semnează și tu! #cetatenieromana #battendisease 

Contribui și tu?

Susține și tu campania Cetățenie pentru viață. Banii strânși vor fi investiți în acțiuni de promovare pentru a populariza această campanie și a-l convinge pe președintele Autorității naționale pentru Cetățenie să urgenteze  procedura de obținere a cetățeniei pentru cei doi copii. Viața lor depinde de tratamentul în străinătate.

Cu 10 lei putem cumpăra o reclamă care ajunge la cel puțin 100 de oameni pe rețelele de socializare. Contribui și tu cu 10 lei? 

***

Declic este o comunitate ce militează pentru o societate mai justă în care fiecare cetățean joacă un rol activ pentru întărirea democrației din România.

Schimbarea depinde de fiecare dintre noi, iar dorința noastră este să ne susținem activitatea și să creștem prin contribuțiile celor cu spirit civic. Sprijinul oricât de mic din partea cetățenilor ne ajută să ne menținem independența și să dezvoltăm acest instrument colectiv.

Poţi contribui şi tu? Donațiile online către Declic sunt sigure, implementând certificate de securitate SSL.

Donez 0 RON

Secure lock symbol

Donația ta este

Donez O dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Donează pentru Declic

Îți mulțumim mai ales dacă poți deveni donator recurent al Declic. Pentru a ne putea organiza mai bine campaniile, este important să știm pe ce fonduri ne putem baza, în fiecare lună. Cu câte puțin de la cât mai mulți, putem aduna suficient pentru planuri mărețe.

Pentru donație recurentă te rog să selectezi butonul donație lunară.

Vom reveni cu un raport detaliat privind cheltuirea fondurilor primite.

 

Mulţumim că eşti alături de noi! Împreună putem pune presiune pe autorități să rezolve rapid problema.


Dacă încă nu te-ai alăturat comunităţii Declic, poti să faci asta aici

sau poti vedea ce campanii active mai avem aici

Ne poți urmări și pe pagina facebook aici