10.489 din 20.000 de semnături

Semnează petiția!

Către: Cristina Pocora, președinta Consiliului Național al Audiovizualului

Petiție

Noi, semnatarii și semnatarele acestei petiții, vă cerem să retrageți licența postului Metropola TV, acordată prin încălcarea Legii audiovizualului. Emisiunile de propagandă rusă și cele cu dezinformări evidente ale acestui canal alimentează mișcările extremiste de la noi din țară.

De ce este important?

Vaccinul anti-Covid provoacă cancer, România este o „colonie” a țărilor vestice sau „este condusă de multinaționale”. Acestea sunt teme promovate des de postul Metropola TV [1].

Postul este deținut de Consiliul Local Voluntari, unde primarul orașului e Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea - în prezent senator de București și fost edil al Capitalei.  

Această televiziune, care dezinformează și promovează teme ale propagandei ruse, a primit ilegal licența din partea CNA.

Potrivit Codului Audiovizualului, licențele se acordă autorităților locale doar dacă acestea difuzează exclusiv informații pentru comunitatea respectivă. Adică, autoritățile locale nu pot primi licențe naționale. Metropola TV este deținută de o firmă al cărui unic acționar este Consiliul Local Voluntari.

În trecut, CNA a respins licențierea unor posturi de televiziune, din motiv că acestea ar difuza propaganda Kremlinului. E cazul postului RTR, care a solicitat în 2017 licență locală pentru județul Iași. [2]

Discursul naționalist și anti-Occident este deja prezent în Parlament și în societate. Dacă Metropola TV va continua să promoveze aceleași mesaje, mișcările extremiste vor înflori.

Semnează și tu petiția!

Note:

[1] pressone[.]ro/cetatenii-din-voluntari-sponsori-oficiali-ai-propagandei-ruse-cazul-metropola-tv

[2] paginademedia[.]ro/2017/10/cna-a-respins-licenta-pentru-postul-rtr-iasi-au-fost-temeri-ca-postul-ar-putea-face-propaganda-ruseasca-in-romania/

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez O dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Știm că ai un program încărcat și uneori nu apuci să citești e-mailurile trimise de echipa Declic. Așa că am creat un nou canal prin care să comunicăm succint. Sperăm să ni te alături pe Telegram, ca să rămâi la curent cu ce facem.

📱 Înscrie-te și tu apăsând unul din butoane de mai jos. Nu te costă nimic!

Te înscrii pe Telegram-ul Declic?

Promitem să-ți trimitem apeluri la acțiune clare, astfel încât tu să înțelegi rapid problema și să poți acționa și atunci când ai doar 5 minute la dispoziție.

 

În acest fel, vei putea lua parte la elaborarea legilor și politicilor care ne afectează viața. Vei putea semna petiții online, scrie parlamentarilor, vei afla de înmânările de semnături sau atelierele online. 

Comunitatea Declic intervine continuu în procesul politic. Fiecare semnătură pe care o dai, fiecare share către prieteni, fiecare email trimis către autorități, fiecare gest mic sau mare, contribuie la o societate mai bună. 

Pe curând!
Echipa Declic

P.S: Nu ești pe Telegram? Nu-ți face griji! Îți vom trimite în continuare noutăți pe email.