2.341 din 5.000 de semnături

Semnează acum petiția!

Către:

președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu

președinta Senatului, Alina Gorghiu

Petiție

Noi, semnatarii și semnatarele acestei petiții, vă solicităm să formați o comisie specială de anchetă privind abuzurile Direcției Generale pentru Protecție Internă, serviciul secret din cadrul Ministerului de Interne.
Mai mulți ofițeri de poliție au fost eliminați din MAI peste noapte, fără să li se spună cu ce au greșit și fără posibilitatea de a se apăra. Într-o democrație funcțională, abuzurile serviciilor secrete trebuie anchetate și pedepsite. Nu putem permite ca DGPI să fie deasupra legii, ca pe vremea când se numea „doi și-un sfert”.

De ce este important?

Investigația Recorder - „Puterea din umbră” - a scos la iveală faptul că DGPI a ajuns o structură care distruge, fără explicații, carierele și viețile angajaților MAI. Sunt vizați, în special, cei care deranjează fie puterea politică, fie oameni puternici din DGPI.

În condițiile în care șeful DGPI este numit sau demis în mod direct de către ministrul de Interne, fără alte filtre de avizare sau control, este foarte simplu ca acest serviciu secret să fie folosit după bunul plac de către puterea politică. În interes personal sau de partid și, deseori, contrar interesului nostru, al cetățenilor.

De exemplu, ofițerul Cătălin Moșneagu a fost eliminat din MAI, prin retragerea de către DGPI a accesului la informații clasificate, care echivalează cu interzicerea practicării meseriei. Asta s-a întâmplat imediat după ce ofițerul a ajutat Parchetul Militar într-o anchetă care ne preocupă te toți cetățenii României, ancheta „10 August”.

DGPI susține că nu este nicio legătură între pensionarea forțată a lui Cătălin Moșneagu și ancheta „10 August”, în timp ce ofițerul nu știe nici acum pentru ce a fost eliminat din sistem și își caută singur dreptatea în justiție.

Parlamentul României este singurul care poate ancheta activitatea DGPI, dar comisiile de apărare responsabile sunt mai secretoase decât serviciile pe care ar trebui să le controleze. 

De aceea, ne adresăm președinților celor două camere ale Parlamentului și le cerem să formeze de urgență o comisie specială care să ancheteze abuzurile reclamate la DGPI și să prezinte raportul în Parlament. Marcel Ciolacu și Alina Gorghiu au puterea și responsabilitatea de a se asigura că fosta securitate nu renaște, prin ignorarea abuzurilor.

Semnează și tu petiția! Cu cât vom fi cât mai mulți, cu atât vom fi convingători.

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez o dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Programul tău încărcat nu îți permite să citești mereu mailurile echipei Declic? Nu-i nimic! Diversificăm platformele pe care comunicăm, chiar pentru tine.

Intră pe canalul Telegram România face Declic pentru a primi noutățile în pastile scurte, la obiect. Află rapid ce tactici punem la cale, cum se desfășoară protestele Declic sau ce se discută în Parlament. Alătură-te canalului Declic apăsând butonul de mai jos:


Dacă nu folosești aplicația Telegram, nu-i bai. Îți vom trimite în continuare noutăți pe email.