27.251 din 50.000 de semnături

Către:

Președintele Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Ludovic Orban

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență , Raed Arafat

Petiție

Noi, semnatarii acestei petiții, vă solicităm să suplimentați urgent numărul de paturi din secțiile de terapie intensivă (ATI), pregătite pentru tratarea bolnavilor infestați cu coronavirus în stare gravă. Vă cerem să alocați urgent fonduri și să considerați o prioritate crearea de spații pentru bolnavii de coronavirus. De asemenea, vă cerem să asigurați urgent suficiente echipamente medicale (aparate de ventilație mecanică, kituri de testare, măști, dezinfectanți, costume de protecție pentru personalul medical din spitale).

De ce este important?

Virusul se răspândește rapid, vorbim deja de transmitere comunitară. Medicii avertizează că nu mai au locuri libere în secțiile de terapie intensivă, cum se eliberează un pat, se ocupă imediat. România tot nu este pregătită să facă față unui număr crescut de pacienți contaminați în stare gravă.

Situația începe să semene cu cea din Italia, din urmă cu câteva luni. Acolo, medicii au fost nevoiți să aleagă pe cine să trateze cu prioritate, din cauză că nu au avut suficiente aparate de ventilat mecanic și au rămas fără paturi libere la terapie intensivă.

În prezent, bolnavii de coronavirus depistați în România sunt tratați în cele șase spitale de boli infecțioase din țară și în alte unități medicale transformate în suport Covid. Sistemul este, însă, copleșit de numărul tot mai mare de cazuri grave și de lipsa paturilor de la ATI.

La nivel național există, la terapie intensivă, 1.050 de paturi dotate cu aparatură necesară, jumătate sunt ocupate. Dar în județele unde epidemia evoluează intens, secțiile de Terapie Intensivă sunt pline.

Semnează și tu petiția, pentru a ne asigura că autoritățile iau efectiv măsuri și sunt pregătite să trateze bolnavii de coronavirus ajunși în stare gravă.

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez o dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Mulțumim pentru sprijinul acordat! Vom reveni cu un raport detaliat, ca să știi cât de mult a contat donația ta. 

Și nu uita să porți mască, pentru a te proteja pe tine și pe cei din jur. Nerespectarea măsurilor de prevenție a dus la creșterea alarmantă a cazurilor de îmbolnăviri. Mai jos ai un film care arată eficiența purtării măștilor.