10.657 din 20.000 de semnături

Către: Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților
Titus Corlățean, președinte interimar Senat

Petiție

Noi, semnatarii acestei petiții, vă cerem imperativ ca pentru ședința de investire a noului Guvern:
- să nu folosiți inutil teste pentru depistarea infestării parlamentarilor cu coronavirus;
- să nu folosiți materiale de protecție (măști, mânuși, combinezoane) pentru echiparea parlamentarilor; Parlamentarii nu pot beneficia de tratament preferențial și nici de privilegii care i-ar situa deasupra legii și cetățenilor obișnuiți.

De ce este important?

Update 14 martie, ora 14:30: La votul de învestire, parlamentarii au fost echipați cu măști și mânuși. Nu au fost folosite combinezoane de protecție. Testarea pentru depistarea infestării cu coronavirus a rămas opțională. În acest moment nu există date oficiale despre numărul celor testați sau dacă a existat o anchetă epidemiologică care să stabilească această măsură.

Update 15 martie, ora 12:00: Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că în țară există 10.000 de teste Real Time PCR (Polymerase Chain Reaction) și 50.000 de teste rapide. Tot el a spus că testele de tip Real Time PCR se realizează strict la indicaţiile epidemiologice. 

***

470 de măști, 470 de perechi de mănuși și 470 de combinezoane medicale se pregătesc pentru ca parlamentarii să le îmbrace la votul de învestitură al Guvernului. Aceste echipamente sunt critice pentru protecția personalului medical aflat în prima linie de contact cu bolnavii. Acestea ar putea echipa 470 de medici, asistente sau infirmieri.

Consumarea de teste pentru depistarea coronavirus în rândul parlamentarilor i-ar priva pe cei care chiar au nevoie de diagnosticare. Potrivit Libertatea, medici și asistente din focarul de la Gerota așteaptă de miercuri dimineață să li se facă teste!

Semnează și tu petiția chiar acum pentru a transmite un mesaj ferm clasei politice că nimeni nu e mai presus de lege și nu vom accepta privilegii pentru parlamentari în plină pandemie. Dacă vom semna în număr foarte mare, președinții Senatului și Camerei Deputaților vor fi nevoiți să găsească un plan B pentru ședința de învestire.

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez O dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Mulțumim pentru sprijinul acordat! Vom reveni cu un raport detaliat, ca să știi ce am făcut cu donația ta.