66.119 din 100.000 de semnături

Semnează petiția!

Către: Președintele Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, Marcel Vela

Președintele Grupului de Suport Tehnico-Științific privind gestionarea bolilor contagioase, Raed Arafat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Petiție

Noi, semnatarii acestei petiții, vă solicităm să ascultați recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și să testați masiv toți cetățenii suspecți de coronavirus. Achiziționați acum zeci de mii de teste, începeți să testați medicii și pacienții din spitale, testați în vămi și testați toți simptomaticii. Nu ignorați nici testele rapide. Acestea depistează în 15 minute purtătorii de anticorpi împotriva coronavirus. 

De ce este important?

Doar prin testarea masivă putem opri pandemia. Dacă testele sunt pozitive, izolați-i pe pacienți și aflați cu cine au intrat în contact în ultimele zile. Apoi testați și aceste persoane, dacă au simptome de COVID-19.

Nu putem lupta cu focul legați la ochi. Nu putem opri această pandemie, dacă nu știm cine este infectat. Avem un mesaj simplu către toate țările: testați, testați, testați! Testați fiecare caz suspect”, spune șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Testele rapide detectează anticorpii care luptă împotriva coronavirus, însă uneori o persoană infectată recent este posibil să nu aibă încă anticorpii dezvoltați.

Cu toate acestea, testele rapide se folosesc foarte simplu: printr-o înțepătură în deget (recoltată ca la glicemie), din care curge o picătură de sânge. Testul arată rezultatul în 15 minute, vizual (ca la testele de sarcină) și nu necesită personal specializat pentru efectuarea lui. Ulterior, pacienții pot fi testați molecular, în spital, prin recoltarea unui exudat faringian prelucrat în laborator.

În acest moment, în România se testează mult prea puțin “Se testează doar persoanele simptomatice, care au link epidemiologic: ori au intrat în contact cu un caz confirmat, ori au venit de peste hotare, dintr-o zonă roșie. Persoanele simptomatice, fără această legătură, nu se testează”, a declarat Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, pentru Recorder.

Semnează acum petiția! 

Contribui și tu?

Susține și tu campania Testați toate cazurile suspecte de coronavirus!

Banii strânși vor fi investiți în acțiuni de promovare în social media și alte acțiuni prin care să atragem atenția autorităților, pentru a ne face auziți. 

Dacă și tu crezi că este nevoie de testare masivă, pentru a salva vieți, implică-te! Orice contribuție contează. 

***

Declic este o comunitate ce militează pentru o societate mai justă, în care fiecare cetățean joacă un rol activ pentru întărirea democrației din România.

Schimbarea depinde de fiecare dintre noi, iar dorința noastră este să ne susținem activitatea și să creștem prin contribuțiile celor cu spirit civic. Sprijinul oricât de mic din partea cetățenilor ne ajută să ne menținem independența și să dezvoltăm acest instrument colectiv.

Poţi contribui şi tu? Donațiile online către Declic sunt sigure, implementând certificate de securitate SSL.

Donez 0 RON

Secure lock symbol

Donația ta este

Donez O dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Donează pentru Declic

Îți mulțumim mai ales dacă poți deveni donator recurent al Declic. Pentru a ne putea organiza mai bine campaniile, este important să știm pe ce fonduri ne putem baza, în fiecare lună. Cu câte puțin de la cât mai mulți, putem aduna suficient pentru planuri mărețe.

Pentru donație recurentă te rog să selectezi butonul donație lunară.

Vom reveni cu un raport detaliat privind cheltuirea fondurilor primite.

Mulțumim pentru sprijinul acordat! Vom reveni cu un raport detaliat ca să știi ce am făcut cu donația ta. 


Următorul pas: dă de veste

Cere și tu Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) să testeze rapid toate cazurile suspecte de coronavirus!