7.666 din 10.000 de semnături

Către:

Președintele Klaus Iohannis

Premierul Nicolae Ciucă

Petiție

Noi, semnatarii și semnatarele acestei petiții, vă solicităm demiterea de îndată a ministrului Mediului, Tánczos Barna, care a agresat activiștii care militează pentru protejarea pădurilor. Ministrul s-a dovedit a fi un apărător al celor care distrug pădurile și a reacționat agresiv la caravana Declic, care promova salvarea parcurilor naționale. Această atitudine, nedemnă de un ministru, dovedește că Tánczos Barna pune pe primul plan interesele industriei forestiere și trebuie să plece.

De ce este important?

Ministrul i-a apostrofat pe membrii Declic, prezenți într-o caravană de informare,  în satul Sâncrăieni, județul Harghita. El a refuzat dialogul civilizat, în timp ce un grup de localnici care a venit odată cu ministrul a început să înjure echipa Declic.

Reacția ministrului Tánczos Barna vine după ce acesta a făcut declarații halucinante și a spus că pădurile nu sunt „o grădină botanică”, deci nu trebuie protejate. De altfel, de când conduce Ministerul Mediului, Tánczos Barna nu a luat nicio decizie semnificativă pentru salvarea pădurilor din parcurile naționale, unice în Europa.

În ziua caravanei, ministrul Mediului, alături de un grup de localnici din satul său natal, a reacționat sub demnitatea funcției de membru al Guvernului României, la adresa membrilor organizației Declic.

În imaginile din petiție se vede cum doar poliția a reușit să-i potolească pe localnicii care adresau injurii membrilor Declic.  În schimb, ministrul Barna le-a găsit scuze pentru reacție însoțitorilor săi agresivi. 

Acțiunea „Caravana Rușinii” este menită să arate adevărata față a ministrului Mediului, Tánczos Barna, ale cărui decizii duc la distrugerea pădurilor din parcurile naționale. Până la apariția ministrului, în satul său, caravana s-a desfășurat fără niciun fel de conflicte.

Semnează și tu cererea de demitere!

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez O dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Felicitări pentru implicarea ta!

Comunitatea Declic este formată din membrii activi care iau atitudine în fața politicienilor care nu își fac treaba. Ministrul Mediului nu protejează mediul, iar comunitatea Declic l-a deconspirat chiar în zona de unde obține voturi. Oameni ca tine ne susțin activitatea lună de lună, prin donațiile lor.

Rămâi în continuare la curent cu activitatea Declic. Înscrie-te pe canalul Telegram al Comunității Declic pentru a primi informații succinte, sub formă de chat. Vei avea posibilitatea să urmărești chiar live protestele noastre și să afli live ce se întâmplă în diferite Comisii din Parlament sau ministere.