24.269 din 50.000 de semnături

Semnează petiția!

Către: Prim Ministrul României

Către:  Ministrul Sănătății

Către: Președintele Senatului

Către: Președintele Camerei Deputaților

Petiție

Noi, semnatarii acestei petiții, vă solicităm să depolitizați de urgență spitalele! Cerem Guvernului și Parlamentului României să modifice urgent legea spitalelor, care permite management interimar numit politic pe perioadă nelimitată. Cerem manageri de spitale profesioniști, angajați prin concurs!

De ce este important?

Managementul spitalelor este politizat, se practică mai mult numirea politică a directorilor pentru mandate interimare de câte 6 luni, succesiv, în loc să se prioritizeze procedura de concurs pentru ocuparea postului pentru 3 ani.

Practica de ani de zile a managementului interimar, numit politic, a adus spitalele publice în pragul colapsului. În lipsa unor manageri profesioniști, angajați prin concurs, spitalele vor continua să se degradeze. Iar viețile pacienților vor fi puse într-un continuu pericol.

Tragedii precum cea de la Piatra Neamț din noiembrie 2020 și cea de la Matei Balș din ianuarie 2021 se pot întâmpla din nou oricând, în aproape orice spital din România.

România are nevoie de manageri de spitale profesioniști, angajați prin concurs și care pun pe primul loc interesul pacientului.

Semnează petiția și dă-o mai departe, pentru a scoate, o dată pentru totdeauna, politicul din spitale!

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez o dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Îți mulțumim pentru implicare!

Mai jos poți să urmărești clipul de 2 minute prin care să înțelegi mai bine situația de la conducerea spitalelor din România, de ce interimatul nu este o soluție.

 

Pentru a avea câștig de cauză, invită și tu familia și prietenii tăi să susțină campania printr-o semnătură! Folosește butonul de mai jos pentru a-i contacta ușor pe diferite aplicații de chat.