23.311 din 50.000 de semnături

Semnează acum petiția!

Către:

Ministra Educației, Ligia Deca

Petiție

Noi, semnatarii și semnatarele acestei petiții, vă solicităm să puneți de urgență în dezbatere publică Legile Educației. Este inacceptabil ca ministra Educației să ascundă de cetățeni legi cu impact major asupra tuturor copiilor, profesorilor și părinților.

De ce este important?

Update, 27 februarie 2023: Victorie! Ligia Deca nu a rămas imună la presiunea publică și a pus Legile Educației în dezbatere publică, pentru 10 zile.

O întreagă Românie așteaptă să vadă noile Legi ale Educației, pe care ministra Ligia Deca a promis că le va pune în dezbatere publică, înainte de a le trimite în Parlament. Doar că ministra s-a răzgândit pe ultima sută de metri și a decis să nu mai respecte dreptul cetățenilor de a-și spune cuvântul.

Proiectul de legi, inițiat de Sorin Câmpeanu, a fost analizat și modificat în ultimele luni de o comisie condusă de șefii celor 3 partide aflate la guvernare. Fără o dezbatere publică transparentă, riscăm ca la votul în Parlament să ajungă niște legi proaste, care să servească intereselor politicienilor, și nu ale cetățenilor.

De exemplu, riscăm să ajungă în Parlament o prevedere extrem de toxică, ce lasă liceelor publice posibilitatea de a-și organiza propriile examene de admitere. Astfel, se va încuraja și mai mult industria meditațiilor, se va deschide o ușă largă corupției privind organizarea concursurilor de admitere la liceele de prestigiu, care-și vor putea selecta discriminatoriu elevii.

Nu putem accepta ca ministra Deca să confiște Legile Educației și să le lase la decizia exclusivă a unui Guvern condus de un premier acuzat de plagiat. Mai avem doar câteva zile în care noi, cetățenii, putem reacționa. Pe 15 februarie, legile vor fi trimise în Parlament. Acum este momentul să îi cerem Ligiei Deca să pună în dezbatere publică Legile Educației, de urgență.

Semnează chiar acum petiția! Fii parte a mișcării prin care cetățenii pun presiune pe ministra Ligia Deca să desecretizeze Legile Educației!

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez o dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Ne bucurăm că îți pasă de sistemul de educație din România și că te implici pentru a te asigura că modificările prin care va trece sunt acceptate de cei pe care îi afectează.

Din păcate, schimbările opace de legislație nu sunt singurele probleme din educație. Lipsa unei mese calde în școli, care să asigure aportul nutrițional elevilor, este o problemă la fel de importantă. O masă caldă pentru fiecare elev a devenit o obișnuință în alte țări. De exemplu, elevii din școlile din Marea Britanie beneficiază de mâncare caldă încă din 1947.

În țara noastră sunt 2,9 milioane de elevi. Fiecare dintre ei ar trebui să aibă acces la o masă de prânz sănătoasă. Te alături și tu celor aproape 20.000 de semnatari ai petiției Vrem mâncare sănătoasă pentru toți elevii?