Trimite email la

Form to send email
Pentru:

În dreapta (sau mai jos, dacă ești pe mobil), scrie opinia ta, în legătură cu salariul minim.

Poți folosi unul din argumentele sugerate de noi:

✍️ Guvernul României s-a angajat ca până la finalul anului 2024 să implementeze directiva europeană pentru salarii minime decente. Este nevoie, urgent, de un plan clar pentru ca salariul minim să ajungă la valoarea coșului minim pentru un trai decent, adică la 3.275 de lei, net. 

✍️ Salariul minim stabilit pentru 2023 este mult sub nivelul unui trai minim decent. Este inuman ca cineva să primească doar  1.774 de lei pe lună pentru munca prestată. Este inacceptabil ca Guvernul să nu aibă un plan coerent pentru creșterea salariului minim pe termen mediu și lung.

✍️ În ultimii 10 ani, numărul angajaților pe salariul minim pe economie a crescut de 4 ori. Este nevoie urgentă ca Guvernul să vină cu o strategie pe termen mediu și lung pentru combaterea creșterii sărăciei în acest ritm accelerat.

✍️ Salariul minim garantat de stat trebuie să asigure un minim necesar de trai: alimentație, îmbrăcăminte, locuință, transport/servicii, dotarea locuinței, utilități, educație, sănătate, igienă, cultură, recreere, fond de economii. Toate acestea fac parte din coșul minim de consum și însumează 3.275 de lei. Din  1.774 de lei nu se vor putea asigura decât alimentația și locuirea. Sau doar alimentația, îmbrăcămintea și transportul. Nimeni nu poate trăi minim decent când este nevoit să renunțe la atât de multe alte necesități.

Pentru ca solicitarea ta să fie luată în seamă, asigură-te că:

1) introduci un subiect pentru e-mail, de exemplu: Opinie privind stabilirea salariului minim de la 1 ianuarie 2023

2) introduci datele tale (nume, prenume, adresa);

3) introduci argumentele pentru care este nevoie de un plan pe termen mediu și lung pentru salariul minim;

4) trimiți solicitarea.

Atenție! Dacă nu completezi câmpul de subiect, e-mailul nu se va trimite.

Nu îți face griji, aceste informații nu vor fi folosite în alt scop și nu vor fi cedate altor organizații sau firme.

Acest email se trimite din partea Nu ești tu? Click aici

Destinatarii vor primi numele și adresa ta de email.

Datele tale personale vor fi confidențiale și păstrate în siguranță. Oferindu-ne aceste informații, ești de acord ca Declic să te țină la curent cu campaniile desfășurate și ești de acord cu folosirea cookie-urilor pe site conform politicii noastre de confidențialitate.

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez o dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Îți mulțumim pentru implicare! Ar mai fi un lucru pe care l-ai putea face.

Știm că ai un program încărcat și uneori nu apuci să citești e-mailurile trimise de echipa Declic. Așa că am creat un nou canal prin care să comunicăm succint. Sperăm să ni te alături pe Telegram, ca să rămâi la curent cu ceea ce facem.

📱 Înscrie-te și tu apăsând unul din butoane de mai jos. Nu te costă nimic!

Te înscrii pe Telegram-ul Declic?

Promitem să-ți trimitem apeluri la acțiune clare, astfel încât tu să înțelegi rapid problema și să poți acționa și atunci când ai doar 5 minute la dispoziție.