9.295 din 20.000 de semnături


Către: Domnul Eugen Teodorovici, Ministrul Finanțelor

Petiție

Domnule Eugen Teodorovici,

Amânarea depunerii declarației 600 nu rezolvă haosul creat de impunerea acestei declarații fiscale. Vă solicităm o soluție reală a problemei, fie prin revenirea la forma inițială a declarației, fie prin eliminarea acestui document din circuitul fiscal.

Prin Ordonanța 79/2017, declarația 600 s-a transformat într-o povară pentru cei care realizează venituri independente. Aceștia sunt obligați să plătească, în avans, impozite pentru venituri ce încă nu au fost realizate, și nici nu e cert că vor fi realizate, în 2018.

Conform estimărilor ANAF, peste 200 000 de oameni depind de decizia dumneavoastră. Pe de altă parte, jurnaliști și consultanți financiari independenți opinează că aproximativ 1 milion de contribuabili sunt vizați de acestă declarație fiscală.

Vă solicităm să le prezentați în cel mai scurt timp o soluție care să elimine confuzia creată.

De ce este important?

Activitățile independente, în special cele din sfera cultural-artistică, sunt definite printr-un caracter fluctuant. Veniturile sunt ocazionale și inegale de la un an la altul. Declarația 600 le cere însă celor ce beneficiază de venituri din surse independente să își plătească impozitele în avans pentru un venit încă inexistent și profund incert.

Reacțiile nu au întârziat să apară, atât asociațiile profesionale afectate cât și mediul economic și politic au criticat dur impunerea declarației 600 în forma prezentă. Totul a culminat cu schimbarea artizanului acestor artificii fiscale din fruntea Ministerului Finanțelor.

Avem acum oportunitatea să punem presiune pe noul Ministru de Finanțe pentru ca prima lui decizie să fie eliminarea acestei declarații. Eugen Teodorovici s-a poziționat deja critic în această problemă. El a spus că declarația 600 va fi amânată astfel încât ”toată lumea să fie mulțumită”.

Este rândul nostru să-i transmitem că simpla amânare a perioadei de depunere nu face ca toată lumea să fie mulțumită și nu rezolvă nici pe departe problema.

Cere și tu noului Ministru al Finanțelor anularea declarației 600. Indiferent dacă acest lucru se va întâmpla prin comasarea cu declarația 200 (cum a declarat Ministrul) sau prin revenirea la forma inițială a declarației, importantă este eliminarea unui sistem abuziv de impozitare a unor venituri incerte din viitor.

Următorul pas: dă de veste

Am semnat pentru eliminarea declarației 600! Semnezi și tu?

Contribui și tu?

Suntem sătui de cozile de la ANAF, de banii investiți în sisteme informatice rămase nefuncționale. Ne dorim să fim buni contribuabili, dar ne-am cam săturat de miniștri care se perindă fără a îmbunătăți cu nimic sistemul. Dacă ești și tu de părere că ar trebui să continuăm campaniile în domeniul fiscal și să fim pregătiți să sancționăm următorul derapaj al autorităților, contribuie și tu.

Declic este o voce independentă - este felul nostru de a ne face auziți indiferent de cine se află “la putere”. Pentru a ne păstra această independență, nu acceptăm donații de la corporații sau alte entități ce vor să ne influențeze.
Suntem finanțați din micile donații ale membrilor comunității Declic. Îți mulțumim că ești alături de noi!

***

Declic.ro este o comunitate ce militează pentru o societate mai justă în care fiecare cetățean joacă un rol activ pentru întărirea democrației din România.

Poţi contribui şi tu? Donațiile online către Declic sunt solide, şi sigure, implementând certificate de securitate SSL.

Donez 0 RON

Secure lock symbol

Donația ta este

Donez O dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Donează petru Declic

Îți mulțumim mai ales dacă poți deveni donator recurent al Declic. Pentru a ne putea organiza mai bine campaniile, este important să știm pe ce fonduri ne putem baza, în fiecare lună. Cu câte puțin de la cât mai mulți, putem aduna suficient pentru planuri mărețe.

Pentru donație recurentă te rog să selectezi butonul donație lunară.

Vom reveni cu un raport detaliat privind cheltuirea fondurilor primite.


Mulţumim că eşti alături de noi!


Dacă încă nu te-ai alăturat comunităţii Declic, poti să faci asta aici

sau poti vedea ce campanii active mai avem aici

Ne poți urmări și pe pagina facebook aici