9.296 din 20.000 de semnături

Către: Domnul Eugen Teodorovici, Ministrul Finanțelor

Petiție

Domnule Eugen Teodorovici,

Amânarea depunerii declarației 600 nu rezolvă haosul creat de impunerea acestei declarații fiscale. Vă solicităm o soluție reală a problemei, fie prin revenirea la forma inițială a declarației, fie prin eliminarea acestui document din circuitul fiscal.

Prin Ordonanța 79/2017, declarația 600 s-a transformat într-o povară pentru cei care realizează venituri independente. Aceștia sunt obligați să plătească, în avans, impozite pentru venituri ce încă nu au fost realizate, și nici nu e cert că vor fi realizate, în 2018.

Conform estimărilor ANAF, peste 200 000 de oameni depind de decizia dumneavoastră. Pe de altă parte, jurnaliști și consultanți financiari independenți opinează că aproximativ 1 milion de contribuabili sunt vizați de acestă declarație fiscală.

Vă solicităm să le prezentați în cel mai scurt timp o soluție care să elimine confuzia creată.

De ce este important?

Activitățile independente, în special cele din sfera cultural-artistică, sunt definite printr-un caracter fluctuant. Veniturile sunt ocazionale și inegale de la un an la altul. Declarația 600 le cere însă celor ce beneficiază de venituri din surse independente să își plătească impozitele în avans pentru un venit încă inexistent și profund incert.

Reacțiile nu au întârziat să apară, atât asociațiile profesionale afectate cât și mediul economic și politic au criticat dur impunerea declarației 600 în forma prezentă. Totul a culminat cu schimbarea artizanului acestor artificii fiscale din fruntea Ministerului Finanțelor.

Avem acum oportunitatea să punem presiune pe noul Ministru de Finanțe pentru ca prima lui decizie să fie eliminarea acestei declarații. Eugen Teodorovici s-a poziționat deja critic în această problemă. El a spus că declarația 600 va fi amânată astfel încât ”toată lumea să fie mulțumită”.

Este rândul nostru să-i transmitem că simpla amânare a perioadei de depunere nu face ca toată lumea să fie mulțumită și nu rezolvă nici pe departe problema.

Cere și tu noului Ministru al Finanțelor anularea declarației 600. Indiferent dacă acest lucru se va întâmpla prin comasarea cu declarația 200 (cum a declarat Ministrul) sau prin revenirea la forma inițială a declarației, importantă este eliminarea unui sistem abuziv de impozitare a unor venituri incerte din viitor.

 

Următorul pas: dă de veste

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez O dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

 

Mulţumim că eşti alături de noi!


Dacă încă nu te-ai alăturat comunităţii Declic, poti să faci asta aici

sau poti vedea ce campanii active mai avem aici

Ne poți urmări și pe pagina facebook aici