25.342 din 50.000 de semnături

Semnează acum petiția!

Către:

Camera Deputaților
Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu

Petiție

Vă solicităm să abandonați orice plan de resuscitare a OUG 13 prin instituirea unui prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu.
Vă cerem să respingeți amendamentele la Codul Penal care ar transforma furtul de sub 250.000 de lei din infracțiune în faptă ce se pedepsește cu o simplă amendă. [1]

De ce este important?

Update 05 aprilie: Am reușit. Proiectul de lege a fost votat în plen fără un prag pentru abuzul în serviciu.

Update 30 martie: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au anunțat posibilitatea ca pragul să fie coborât la 9000 de lei. Continuăm presiunea până la votul final din Camera Deputaților.

*********************

Senatorii au votat astăzi, 29 martie, pentru modificarea Codului Penal și introducerea unui prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu. Au introdus amendamentele în ultimul moment și le-au trecut fulgerător prin Senat. Ziua, dar tot ca hoții.

Inițiativa legislativă aparține parlamentarilor PSD-PNL-UDMR și reia una dintre cele mai ambițioase prevederi din OUG 13: decriminalizarea abuzului de serviciu.

Diferența este că politicienii de astăzi sunt mai ambițioși decât cuplul Dragnea-Grindeanu. Dacă primii se mulțumeau cu un prag de 200.000 de lei, coaliția de la guvernare de astăzi propune creșterea pragului la 250.000 de lei, adică aproximativ 50.000 de euro.

În cazul în care proiectul trece și de Camera Deputaților, atunci politicienii, funcționarii sau orice altă categorie de personal din subordinea statului care prejudiciază statul român cu mai puțin de 50.000 euro nu vor mai răspunde penal în fața legii. Vor primi o simplă amendă.

Vor dispărea infracțiuni ca cea pentru care Liviu Dragnea a intrat la închisoare. Se va da astfel liber furtului din bunul public.

Semnează și tu petiția, dacă nu vrei ca trei partide rupte de realitatea democratică să distrugă tot ceea ce am obținut la cele mai mari proteste de după Revoluție, protestele împotriva OUG 13.

***

Note:
[1] Amendamentul la articolul 297 prinvind abuzul în serviciu din proiectul de lege privind modificarea și completarea legii nr. 286/2009 privind Codul Penal.

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez o dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Atacul împotriva democrației continuă într-un mod furtunos și subversiv. Legalizarea furtului pentru sume sub 250.000 de lei nu este singura acțiune care afectează statul de drept.

Premierul Ciucă și ministrul de Interne, Lucian Bode, au elaborat un proiect de lege care propune modificarea Codului Penal. Conform proiectului, este suficient ca 2 oameni să iasă împreună în piața publică și să scandeze cu voce tare o lozincă pentru a ajunge 7 ani la închisoare.

Dacă susții democrația și lupți pentru a-ți apăra drepturile, atunci semnează petiția de mai jos!