19.122 din 50.000 de semnături

Semnează acum petiția!

Către:
Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii

Petiție

Noi, semnatarii și semnatarele acestei petiții, vă cerem să nu o promovați pe Lia Savonea la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Judecătoarea a lăsat liber un individ care și-a agresat sexual nepoata de 13 ani și a motivat că, din moment ce copila nu le-a spus părinților, înseamnă că a fost de acord. Promovarea judecătoarei Lia Savonea ar fi un semnal că sistemul judiciar refuză, în continuare, să protejeze copiii împotriva prădătorilor sexuali.

De ce este important?

Update 23 martie 2022: Din păcate, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a validat rezultatele concursului în urma căruia președinta Curții de Apel București, Lia Savonea, a promovat în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală. Chiar dacă magistrații au ales să fie de partea judecătoarei care a eliberat un violator de copii, noi nu vom renunța să luptăm pentru protecția copiilro abuzați sexual.

*******************

Lia Savonea este o judecătoare controversată și influentă. Când a condus Consiliul Superior al Magistraturii, presa a scris că este omul lui Liviu Dragnea şi cea care influenţează toate deciziile instituţiei în favoarea PSD. Tot Savonea s-a numărat printre magistrații care au susținut modificările toxice la legile justiției.

Acum, Savonea, actuala șefă a Curții de Apel București, vrea să ajungă la Curtea Supremă. Presa o dă drept favorită și pentru șefia ÎCCJ. Nimeni nu ar mai trece atunci peste cuvântul ei.

Recent, jurnaliștii au descoperit că Savonea a lăsat liber un agresor sexual de minori [1]. Judecătoarea a emis o sentinţă de doar 8 luni de închisoare cu suspendare pentru un bărbat care și-a agresat sexual nepoata de doar 13 ani. Savonea a considerat că fetița și-a dat acordul, pentru că nu și-a anunțat părinții.

Într-o țară care protejează copiii de abuzuri sexuale, Lia Savonea ar fi fost exclusă din magistratură pentru decizia dată.

Dar, în România, din 4 abuzuri împotriva minorilor, 3 sunt judecate ca acte în care copiii au fost de acord. Cu astfel de decizii date de judecători, am ajuns țara în care, la fiecare 6 ore, un copil este abuzat sexual.

Promovarea Liei Savonea ar însemna că sistemul judiciar o premiază, fără să țină cont că a ignorat suferința unui copil și nu i-a făcut dreptate.

Dar noi, cetățenii, nu putem rămâne nepăsători la suferința copiilor abuzați. Le cerem membrilor Secției pentru Judecători să respingă promovarea unui judecător toxic la Înalta Curte. Vor da o decizie până la finalul lunii martie.

Așa că hai să ne facem auziți până atunci. Semnează și tu petiția!

***

Note:
[1] g4media[.]ro: EXCLUSIV DOCUMENT Lia Savonea, candidatul pentru Înalta Curte care a emis o sentinţă de 8 luni de închisoare cu suspendare pentru act sexual cu un minor, justificând că fetița și-a dat consimțământul / Comisia CSM i-a dat cel mai mare punctaj

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez o dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Felicitări pentru implicare!

Îți mulțumim că ești un membru activ în Comunitatea Declic. Ne bucurăm să te avem alături în campania „Nu mai promovați judecători toxici!”

Nu este singura problemă pe care vrem s-o rezolvăm în perioada următoare.

Sistemul de învățământ public este puternic politizat, directorii sunt numiți politic și ușor de controlat de către cei cu bani și influență. De aceea, solicităm eliminarea din Legile Educației a examenelor de admitere suplimentare în licee, pentru 60% din locuri. Nu vrem să revenim la un sistem de admitere în licee care favorizează discriminarea elevilor și lipsa de corectitudine în organizarea examenelor.

Semnează și tu petiția, pentru ca demersul nostru să aibă sorți de izbândă.