11.306 din 20.000 de semnături

Semnează acum petiția!

Către:

Klaus Iohannis, președintele României

 Petiție

Domnule președinte Klaus Iohannis, vă cerem să vă depuneți demisia din funcția pe care o ocupați. Ați semnat promulgarea legilor justitiei în forma dorită de Liviu Dragnea. Prin acțiunile dumneavoastră ați pus în pericol toate valorile democratice pe care ați promis că le veți apăra. Ați trădat așteptările și speranțele celor ce v-au votat și ați permis punerea sub control a justiției. La fel, ați trădat așteptările sutelor de mii de oameni care au ieșit în stradă pentru a apăra justiția și democrația.

De ce este important?

Klaus Iohannis a promulgat Legile Justiției într-o formă ce  promovează numirile magistraților pe bază de pile și relații. Mai grav, pun politicul deasupra judecătorilor și procurorilor, care devin astfel controlabili de șefii partidelor politice aflate la putere. 

Klaus Iohannis a refuzat să aștepte avizul Comisiei de la Veneția. Asta ne face să credem că a făcut o înțelegere toxică cu PSD și PNL, promotorii actualei forme a legilor justiției.

Prin faptele sale, Klaus Iohannis a pus în pericol chiar aderarea României la spațiul Schengen, aderare condiționată de independența justiției.

Klaus Iohannis a câștigat de două ori alegerile cu un program bazat pe lupta anti-corupție și pentru independența justiției. Prin promulgarea unor legi care pun justiția la picioarele politicienilor corupți, președintele nu mai poate duce la bun sfârșit mandatul cu care a fost investit de alegători.

Semnează petiția dacă și tu crezi că actualul președinte al României, Klaus Iohannis, nu te mai reprezintă.

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez o dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Programul tău încărcat nu îți permite să citești mereu mailurile echipei Declic? Nu-i nimic! Diversificăm platformele pe care comunicăm, chiar pentru tine.

Intră pe canalul Telegram România face Declic pentru a primi noutățile în pastile scurte, la obiect. Află rapid ce tactici punem la cale, cum se desfășoară protestele Declic sau ce se discută în Parlament. Alătură-te canalului Declic apăsând butonul de mai jos:


Dacă nu folosești aplicația Telegram, nu-i bai. Îți vom trimite în continuare noutăți pe email.