51.554 din 100.000 de semnături

Către:
Premierul Marcel Ciolacu

Petiție

Noi, semnatarii și semnatarele acestei petiții vă cerem să opriți imediat majorarea pensiilor speciale! În loc să le tăiați, așa cum ați promis în campania electorală, constatăm acum că intenționați să le creșteți cu încă 13,8%. Această majorare ar aduce, în medie, un plus 3.000 de lei la pensia unui magistrat pensionat. Doar mărirea aceasta în sine depășește cât e pensia medie din România, adica 2.100 de lei. Solicităm eliminarea acestor inechități!

De ce este important?

Update, 19 decembrie 2023: Ordonanța Trenuleț, dată de Guvernul Ciolacu, prevede că pensiile speciale ale judecătorilor și procurorilor nu se actualizează cu rata medie anuală a inflației în 2024. De asemenea, la celelalte pensii speciale se indexează doar partea contributivă.

***

Este revoltător să vedem cum Guvernul Ciolacu acordă sume substanțiale de bani pentru privilegiați, în timp ce mulți oameni cu pensii mici se chinuie să își acopere cheltuielile de zi cu zi. Majorarea nu face decât să accentueze inegalitățile sociale.

Guvernul nu și-a respectat propriul angajament, de a reduce pensiile speciale. A implementat o reformă care se va finaliza, de fapt, peste 39 de ani. Această hotărâre devine și mai sfidătoare atunci când auzim afirmațiile membrilor Guvernului, care se plâng că nu găsesc surse de finanțare pentru pensiile celor care au contribuit decenii la rând la bugetul de stat.

De aceea, cerem coaliției PNL și PSD amânarea intrării în vigoare a prevederilor prin care pensiile speciale de serviciu se actualizează, din oficiu, în fiecare an, cu rata inflației.

Cei 5 milioane de pensionari care au plătit zeci de ani contribuții la stat au nevoie de indexarea pensiilor, și așa foarte mici. În schimb, specialii au deja pensii uriașe, de care se bucură lunar.

Este o bătaie de joc la adresa celor 5 milioane de pensionari care au muncit cinstit și au contribuit la sistemul de pensii, dar nu beneficiază de venituri de lux. Prin semnarea acestei petiții, îți arăți dezacordul față de această nedreptate flagrantă și îndemni Guvernul să renunțe la aceste majorări absurde.

Semnează petiția și cere oprirea majorării pensiilor speciale!

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez o dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Am primit donația ta! Îți mulțumim pentru încrederea pe care ne-o acorzi!

Guvernul Ciolacu va majora pensiile speciale chiar și cu 3.000 de lei pe lună. Asta, în timp ce alocațiile pentru copii din România vor fi indexate cu doar 30 de lei. Acum, alocația pentru un copil, pe lună, este 256 de lei. Cu 1 leu în plus pe zi, copiii nu vor putea să își cumpere nici măcar un covrig.

Pentru că nu putem tolera batjocura, am lansat petiția „Creșteți pe bune alocațiile pentru copii, prin care cerem o creștere substanțială a alocațiilor, de anul viitor. Semnează și tu petiția: