25.765 din 50.000 de semnături

Semnează petiția!

Către: Președintele PNL, Nicolae Ciucă

Președintele PSD, Marcel Ciolacu

Petiție

Noi, semnatarii și semnatarele acestei petiții, vă cerem să nu fiți părtași la salvarea infractorilor! Modificați urgent în Parlament art 155 alin (1), din Codul Penal, în așa fel încât infractori precum Elena Udrea sau Sorin Blejnar să nu scape de pedepse, prin prescrierea faptelor! 

De ce este important?

Dacă nu modificați prin lege articolul privind prescrierea faptelor, el va fi declarat, din nou, neconstituțional. Ordonanța de Urgență dată de Guvernul Ciucă pe 30 mai 2022 încalcă referendumul pe justiție. Asta pentru că, în 2019, cetățenii au decis să nu mai fie date OUG pentru justiție.

Dar soluția ca infractorii să nu scape prin prescrierea faptelor este la îndemâna parlamentarilor. Ei pot trece rapid legea prin Parlament. În caz contrar, va fi mai grav ca la OUG13.

Corupți precum Elena Udrea sau Sorin Blejnar vor scăpa de dosarele penale, iar alături de ei și sute de pedofili, hoți ori agresori de copii.

Un proiect de lege privind modificarea art 155 alin (1) din Codul Penal a trecut deja de Senat și se află în dezbatere la Camera Deputaților. El ar putea să fie votat în regim de urgență, așa cum s-a întâmplat și cu alte proiecte în actuala legislatură.

Dacă modificările privind prescrierea faptelor nu sunt trecute printr-o lege, ci doar prin OUG, ele vor fi declarate neconstituționale. 

Domnilor Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, nu fiți părtașii infractorilor! Arătați-ne că vremea ordonanțelor date noaptea ca hoții a trecut!

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez O dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Știm că ai un program încărcat și uneori nu apuci să citești e-mailurile trimise de echipa Declic. Așa că am creat un nou canal prin care să comunicăm succint. Sperăm să ni te alături pe Telegram, ca să rămâi la curent cu ce facem.

📱 Înscrie-te și tu apăsând unul din butoane de mai jos. Nu te costă nimic!

Te înscrii pe Telegram-ul Declic?

Promitem să-ți trimitem apeluri la acțiune clare, astfel încât tu să înțelegi rapid problema și să poți acționa și atunci când ai doar 5 minute la dispoziție.

 

În acest fel, vei putea lua parte la elaborarea legilor și politicilor care ne afectează viața. Vei putea semna petiții online, scrie parlamentarilor, vei afla de înmânările de semnături sau atelierele online. 

Comunitatea Declic intervine continuu în procesul politic. Fiecare semnătură pe care o dai, fiecare share către prieteni, fiecare email trimis către autorități, fiecare gest mic sau mare, contribuie la o societate mai bună. 

Pe curând!
Echipa Declic

P.S: Nu ești pe Telegram? Nu-ți face griji! Îți vom trimite în continuare noutăți pe email.