20.571 din 50.000 de semnături

Semnează petiția!

Către: Florin Cîțu, Prim-Ministrul României

Petiție

Noi, semnatarii acestei petiții, vă cerem să o revocați pe Andra Pleșa din funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate. Instituția responsabilă de parcurile naționale și rezervațiile României nu poate fi condusă de o persoană fără competențe în domeniul protecției mediului. Mai mult, este deosebit de îngrijorător faptul că Andra Pleșa este strâns legată de afaceri ce pot fi profitabile doar ca urmare a distrugerii naturii.

De ce este important?

Politizarea, nepotismul și conflictul de interese continuă nestingherite în instituțiile publice sub privirea îngăduitoare a premierului Cîțu. 

Acum două luni, în urma scandalului numirilor politice de la Apele Române, premierul a declarat că  "în acest mandat oprim nepotismul, oprim conflictele de interese, dar nu le putem face peste noapte".  Cu toate acestea, la scurt timp, a semnat ordinul de numire a Andrei Pleșa ca Vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, cu rang de subsecretar de stat.

Prin numirea Andrei Pleșa  în conducerea ANANP, aria naturală protejată Natura 2000 Munții Țarcu tocmai a intrat într-un mare  pericol. Avizul pentru construcția a patru microhidrocentrale dăunătoare mediului în aria protejată, proiect în care este implicată mama Andrei Pleșa, poate fi acordat în orice moment.[1]

Politizarea, nepotismul și conflictul de interese practicate în instituțiile publice trebuie să înceteze! Noul vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate nu are competențe reale pentru a conduce această instituție, iar deciziile sale pot pune în mare pericol toate ariile protejate din România.

În conducerea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate avem nevoie de o persoană competentă și asupra căreia să nu planeze suspiciuni de nepotism și/sau conflict de interese.

Politizarea, nepotismul și conflictul de interese dăunează grav încrederii cetățenilor în instituțiile statului!

Semnează petiția!

[1]digi24[.]ro, "Fata partenerei de viața a lui Vela, numită vicepreședinte peste Ariile Protejate. Interese financiare pentru familie și prieteni", 14 aprilie, 2021

 

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez O dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Donează pentru Declic

Îți mulțumim mai ales dacă poți deveni donator recurent al Declic. Pentru a ne putea organiza mai bine campaniile, este important să știm pe ce fonduri ne putem baza, în fiecare lună. Cu câte puțin de la cât mai mulți, putem aduna suficient pentru planuri mărețe.

Pentru donație recurentă te rog să selectezi butonul donație lunară.

Vom reveni cu un raport detaliat privind cheltuirea fondurilor primite.

Mulțumim pentru sprijinul acordat! Dacă te-ai abonat la mesajele noastre, vom reveni cu un raport detaliat ca să știi ce am făcut cu donația ta. 


Următorul pas: dă de veste