108.986 din 200.000 de semnături

 

Către: Președintele României, Klaus Iohannis

Petiție

Domnule Iohannis, noi cetățenii, vă cerem să nu cedați presiunilor PSD - ALDE și să nu o revocați pe Codruța Kövesi din funcția de procuror șef al DNA. Vă solicităm ca în lupta împotriva justiției să fiți de partea dreptății, nu a acelei părți a clasei politice amenințată de lupta anticorupție.

De ce este important?

Update 4: 5 mai 2020 - Laura Codruţa Kovesi a câștigat la CEDO procesul în care a contestat modul în care a fost revocată din funcţie.

Update 3: 9 iulie 2018 - Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA în urma unei decizii a Curții Constituționale.

Update 2: 12 martie 2018 - 108.646 semnături ale petiției au ajuns la Administrația Prezidențială. Acestea au fost înmânate d-lui Andrei Muraru, Consilier Prezidențial - Departamentul Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă.

Update 1: 27 februarie 2018 - CSM a respins solicitarea ministrului Justiției privind revocarea procurorului-șef DNA.

***

În ultima perioadă, Familia Cosma împreună cu alți politicienii anchetați au pus presiune pe Ministrul Justiției pentru ca acesta să ceară revocarea procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție. Pentru a răspunde presiunii venite din partea acestora, și din lipsă de argumente valide, Tudorel Toader a readus în actualitate discuții foarte vechi, care nu pot să convingă.
Noi cetățenii trebuie să ne implicăm pentru a ne păstra democrația câștigată cu greu în 89. Eliminarea Codruței Kövesi fără argumente de actualitate sau solide nu poate fi acceptată. Demiterea procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție sub presiunea unor persoane anchetate este un precedent periculos. Nu acum, nu așa!

 

Următorul pas: dă de veste

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez o dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

 

Mulţumim că eşti alături de noi!


Dacă încă nu te-ai alăturat comunităţii Declic, poti să faci asta aici

sau poti vedea ce campanii active mai avem aici

Ne poți urmări și pe pagina facebook aici