108.977 din 200.000 de semnături


Către: Președintele României, Klaus Iohannis

Petiție

Domnule Iohannis, noi cetățenii, vă cerem să nu cedați presiunilor PSD - ALDE și să nu o revocați pe Codruța Kövesi din funcția de procuror șef al DNA. Vă solicităm ca în lupta împotriva justiției să fiți de partea dreptății, nu a acelei părți a clasei politice amenințată de lupta anticorupție.

De ce este important?

Update 2: 12 martie - 108.646 semnături ale petiției au ajuns la Administrația Prezidențială. Acestea au fost înmânate d-lui Andrei Muraru, Consilier Prezidențial - Departamentul Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă.

Update 1: 27 februarie - CSM a respins solicitarea ministrului Justiției privind revocarea procurorului-șef DNA.

***

În ultima perioadă, Familia Cosma împreună cu alți politicienii anchetați au pus presiune pe Ministrul Justiției pentru ca acesta să ceară revocarea procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție. Pentru a răspunde presiunii venite din partea acestora, și din lipsă de argumente valide, Tudorel Toader a readus în actualitate discuții foarte vechi, care nu pot să convingă.
Noi cetățenii trebuie să ne implicăm pentru a ne păstra democrația câștigată cu greu în 89. Eliminarea Codruței Kövesi fără argumente de actualitate sau solide nu poate fi acceptată. Demiterea procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție sub presiunea unor persoane anchetate este un precedent periculos. Nu acum, nu așa!

Următorul pas: dă de veste

I-am cerut președintelui României să nu cedeze presiunilor PSD-ALDE. Îi ceri și tu?

Contribui și tu?

Dacă nu îți poți închipui o lume fără Declic, dacă îți place ce facem împreună și dacă valorile noastre sunt aceleași ajută-ne să fim mai puternici!
Declic este o voce independentă - este felul nostru de a ne face auziți indiferent de cine se află “la putere”. Pentru a ne păstra această independență, nu acceptăm donații de la corporații sau alte entități.
Suntem finanțați din micile donații ale membrilor comunității Declic. Îți mulțumim că ești alături de noi!

***

Declic.ro este o comunitate ce militează pentru o societate mai justă în care fiecare cetățean joacă un rol activ pentru întărirea democrației din România.

Poţi contribui şi tu? Donațiile online către Declic sunt solide, şi sigure, implementând certificate de securitate SSL.

Donez 0 RON

Donația ta este

O dată Donație lunară

Donația ta

Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona


Mulţumim că eşti alături de noi!


Dacă încă nu te-ai alăturat comunităţii Declic, poti să faci asta aici

sau poti vedea ce campanii active mai avem aici

Ne poți urmări și pe pagina facebook aici