59.005 din 100.000 de semnături

Semnează petiția!

Către: Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu

Către: Procurorul General al României, Gabriela Scutea

Petiție

Noi, semnatarii acestei petiții, nu mai vrem ca cei care abuzează sexual de copii să scape cu pedepse blânde, din lipsă de probe. Cerem oameni pregătiți pentru anchetarea agresorilor sexuali și un “manual” standardizat de proceduri pe care să-l urmeze fiecare procuror și judecător. Fiecare abuz sexual împotriva unui minor ar trebui să fie anchetat de polițiști și procurori specializați, care să obțină condamnări dure pentru abuzatori.

De ce este important?

România este considerată de ani de zile paradisul violatorilor și pedofililor. De exemplu, la sfârșitul anului 2017, din 788 de agresori sexuali majori, 785 nu au fost condamnați nici măcar la o zi de închisoare! Judecătorii au fost la fel de blânzi și cu peste 500 de pedofili, chiar dacă rata de recidivă în cazul acestor indivizi pe care statul îi lasă liberi este de peste 70%! Din păcate, trei din patru cazuri de acte sexuale cu victime copii sunt luate de judecători ca relații consimțite.

Nu doar judecătorii sunt îngăduitori cu prădătorii sexuali. Polițiștii și procurorii, cei care strâng dovezile, fac anchete superficiale din cauză că nu urmează o procedura clară in investigarea abuzurilor și in întocmirea dosarelor.

În luna iunie, statul român a arătat, încă o dată, cât de tolerant este cu abuzatorii sexuali. O adolescentă de 17 ani a depus plângere pentru că a fost violată de un bărbat de 45 de ani, dar nici polițiștii, nici procurorii nu au luat vreo măsură pentru protejarea victimei. Agresorul, un criminal în serie eliberat condiționat, a fost lăsat în continuare liber. La trei zile după ce fusese reclamat pentru viol, bărbatul a mers acasă la tânără și i-a dat foc. Ulterior, adolescenta de 17 ani a murit.

Astfel de tragedii atrag și atenția presei. Abia atunci, autoritățile responsabile se sesizează și promit public anchete și măsuri dure împotriva prădătorilor sexuali. Până acum, au fost doar vorbe, iar CEDO a sancționat deja România pentru condamnările blânde date în cazul abuzurilor sexuale în cazul minorilor.

A venit momentul să luăm atitudine și să punem presiune pe factorii de decizie, astfel încât să nu ne mai ducă cu vorba. Ca să le atragem atenția, trebuie să arătăm cât de mulți suntem cei care vrem anchete solide și ani mulți de pușcărie pentru indivizii care agresează sexual minori. Altfel, dacă rămânem pasivi, devenim complicii unor monștri.

Semnează și tu petiția prin care le cerem ministrului Justiției și Procurorului General oameni pregătiți în anchetele cu agresori sexuali!

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Secure lock symbol

Donația ta este

Donez O dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Donează pentru Declic

Îți mulțumim mai ales dacă poți deveni donator recurent al Declic. Pentru a ne putea organiza mai bine campaniile, este important să știm pe ce fonduri ne putem baza, în fiecare lună. Cu câte puțin de la cât mai mulți, putem aduna suficient pentru planuri mărețe.

Pentru donație recurentă te rog să selectezi butonul donație lunară.

Vom reveni cu un raport detaliat privind cheltuirea fondurilor primite.

Mulțumim pentru sprijinul acordat! Vom reveni cu un raport detaliat ca să știi ce am făcut cu donația ta. 


Următorul pas: dă de veste