104.923 din 200.000 de semnături

Semnează petiția!

Către: Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu

Către: Procurorul General al României, Gabriela Scutea

Către: Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode

Petiție

Noi, semnatarii acestei petiții, nu mai vrem ca cei care abuzează sexual de copii să scape cu pedepse blânde, din lipsă de probe. Cerem oameni pregătiți pentru anchetarea agresorilor sexuali și un “manual” standardizat de proceduri pe care să-l urmeze fiecare procuror și judecător. Fiecare abuz sexual împotriva unui minor ar trebui să fie anchetat de polițiști și procurori specializați, care să obțină condamnări dure pentru abuzatori.

De ce este important?

Update: Am obținut crearea unui grup de lucru la Ministerul Justiției, în sprijinul copiilor abuzați sexual. Au fost organizate câteva sesiuni de formare pentru polițiști, procurori, psihologi și consilieri ai serviciilor sociale. S-a început identificarea și amenjarea de camere speciale pentru audierea minorilor abuzați. A fost înființat numărul unic 119 pentru raportarea abuzurilor asupra copiilor. Suntem încă departe de ceea ce ne-am propus în campanie, însă, fără Comunitatea Declic, nu am fi ajuns nici aici.

România este considerată de ani de zile paradisul violatorilor și pedofililor. De exemplu, la sfârșitul anului 2017, din 788 de agresori sexuali majori, 785 nu au fost condamnați nici măcar la o zi de închisoare! Judecătorii au fost la fel de blânzi și cu peste 500 de pedofili, chiar dacă rata de recidivă în cazul acestor indivizi pe care statul îi lasă liberi este de peste 70%! Din păcate, trei din patru cazuri de acte sexuale cu victime copii sunt luate de judecători ca relații consimțite.

Nu doar judecătorii sunt îngăduitori cu prădătorii sexuali. Polițiștii și procurorii, cei care strâng dovezile, fac anchete superficiale din cauză că nu urmează o procedura clară in investigarea abuzurilor și in întocmirea dosarelor.

În luna iunie, statul român a arătat, încă o dată, cât de tolerant este cu abuzatorii sexuali. O adolescentă de 17 ani a depus plângere pentru că a fost violată de un bărbat de 45 de ani, dar nici polițiștii, nici procurorii nu au luat vreo măsură pentru protejarea victimei. Agresorul, un criminal în serie eliberat condiționat, a fost lăsat în continuare liber. La trei zile după ce fusese reclamat pentru viol, bărbatul a mers acasă la tânără și i-a dat foc.

Astfel de tragedii atrag și atenția presei. Abia atunci, autoritățile responsabile se sesizează și promit public anchete și măsuri dure împotriva prădătorilor sexuali. Până acum, au fost doar vorbe, iar CEDO a sancționat deja România pentru condamnările blânde date în cazul abuzurilor sexuale în cazul minorilor.

A venit momentul să luăm atitudine și să punem presiune pe factorii de decizie, astfel încât să nu ne mai ducă cu vorba. Ca să le atragem atenția, trebuie să arătăm cât de mulți suntem cei care vrem anchete solide și ani mulți de pușcărie pentru indivizii care agresează sexual minori. Altfel, dacă rămânem pasivi, devenim complicii unor monștri.

Semnează și tu petiția prin care le cerem ministrului Justiției, Procurorului General și ministrului Afacerilor Interne oameni pregătiți în anchetele cu agresori sexuali!

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez O dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Știm că ai un program încărcat și uneori nu apuci să citești e-mailurile trimise de echipa Declic. Așa că am creat un nou canal prin care să comunicăm succint. Sperăm să ni te alături pe Telegram, ca să rămâi la curent cu ce facem.

📱 Înscrie-te și tu apăsând unul din butoane de mai jos. Nu te costă nimic!

Te înscrii pe Telegram-ul Declic?

Promitem să-ți trimitem apeluri la acțiune clare, astfel încât tu să înțelegi rapid problema și să poți acționa și atunci când ai doar 5 minute la dispoziție.

 

În acest fel, vei putea lua parte la elaborarea legilor și politicilor care ne afectează viața. Vei putea semna petiții online, scrie parlamentarilor, vei afla de înmânările de semnături sau atelierele online. 

Comunitatea Declic intervine continuu în procesul politic. Fiecare semnătură pe care o dai, fiecare share către prieteni, fiecare email trimis către autorități, fiecare gest mic sau mare, contribuie la o societate mai bună. 

Pe curând!
Echipa Declic

P.S: Nu ești pe Telegram? Nu-ți face griji! Îți vom trimite în continuare noutăți pe email.

 

Următorul pas: dă de veste