2.754 din 5.000 de semnături

Semnează petiția!

Către: Klaus Iohannis, Președintele României

Petiție

Noi, semnatarii și semnatarele acestei petiții, vă solicităm să refuzați orice propunere de premier pentru un executiv PNL-PSD. O astfel de alianță este împotriva votului exprimat de majoritatea românilor la alegerile parlamentare din 2020. Semnează acum petiția!

De ce este important?

Doar președintele Klaus Iohannis poate împiedica înfăptuirea unui guvern PNL-PSD, prin refuzul constituțional de a desemna un premier.

Avem doar câteva zile la dispoziție să strângem semnăturile. Pe 17-18 noiembrie, noul Cabinet PNL-PSD va merge în Parlament să ceară votul de învestitură.

Alianța liberalilor cu social-democrații vine după ce PNL a urmărit să obțină voturi printr-un discurs anti-PSD, în ultimii cinci ani. Amplificate de OUG 13 și momentul „10 august”, atacurile liberalilor la adresa PSD au devenit și mai virulente.

În plus, una dintre marile realizări ale președintelui Klaus Iohannis a fost „să scape țara de PSD”, după cum acesta a afirmat în campania prezidențială din 2019 [1].

Nu e prima dată când PNL face alianță cu PSD. Cea mai recentă alianță a celor doi dușmani auto-declarați a fost 2011. Diferența este că atunci alianța a fost una pre-electorală. Cetățenii au știut înainte să voteze că există posibilitatea unui guvern galben-roșu. Azi, alianța este o schimbare la 180 de grade a PNL. Este exact opusul promisiunilor electorale din 2020.

Semnează și tu petiția pentru ca președintele Klaus Iohannis să refuze numirea unui premier PNL-PSD.

[1] romania[.]europalibera[.]org/a/pnl-psd/31551602.html

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez o dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Știm că ai un program încărcat și uneori nu apuci să citești e-mailurile trimise de echipa Declic. Așa că am creat un nou canal prin care să comunicăm succint. Sperăm să ni te alături pe Telegram, ca să rămâi la curent cu ce facem.

📱 Înscrie-te și tu apăsând unul din butoane de mai jos. Nu te costă nimic!

Te înscrii pe Telegram-ul Declic?

Promitem să-ți trimitem apeluri la acțiune clare, astfel încât tu să înțelegi rapid problema și să poți acționa și atunci când ai doar 5 minute la dispoziție.

 

În acest fel, vei putea lua parte la elaborarea legilor și politicilor care ne afectează viața. Vei putea semna petiții online, scrie parlamentarilor, vei afla de înmânările de semnături sau atelierele online. 

Comunitatea Declic intervine continuu în procesul politic. Fiecare semnătură pe care o dai, fiecare share către prieteni, fiecare email trimis către autorități, fiecare gest mic sau mare, contribuie la o societate mai bună. 

Pe curând!
Echipa Declic

P.S: Nu ești pe Telegram? Nu-ți face griji! Îți vom trimite în continuare noutăți pe email.