7.386 din 10.000 de semnături

 

Petiție - Angajament

Ne exprimăm solidaritatea cu jurnalistul turc Kamil Demirkaya căruia i s-a cerut extrădarea de către președintele Recep Tayyip Erdogan pentru simplu motiv că și-a făcut datoria de jurnalist. Nu vom accepta încălcarea drepturilor omului și a dreptului la liberă exprimare câștigate cu sânge în decembrie 1989. Demirkaya conduce redacția bucureșteană a ziarului Zaman, care critică regimul Erdogan. Autoritățile române trebuie să respecte angajamentele internaționale pe care și le-au luat să nu extrădeze cetățeni către țări unde drepturile omului sunt în pericol. Turcia e acum o astfel țară. 

Update:

AM REUȘIT, ÎMPREUNĂ! Mulțumim celor peste 7000 de oameni care și-au arătat solidaritatea cu Kamil, semnând petiția și contribuind la publicarea manifestului din ziarul Libertatea.

Pe data de 14 decembrie 2018 Curtea de Apel București a respins cererea de extrădare a ziaristului turc Kamil Demirkaya!

De ce este important?

Jurnalistul turc Kamil Demirkaya a fost ridicat de acasă de poliția română în baza unei solicitări de extrădare emise de autoritățile turce. Pe numele ziaristului nu există nicio condamnare definitivă. Singura învinuire care i se aduce e faptul că a criticat regimul dictatorial al lui Erdogan.

Dacă va fi extrădat, va fi aruncat în închisoare pentru că și-a făcut datoria de jurnalist. Ankara a început din vara lui 2016 o vânătoare a ziariștilor și a tuturor celor care se opun regimului autocratic al lui Erdogan.

Nu putem sta cu mâinile în sân să privim cum un jurnalist este aruncat în închisoare pentru simplu fapt că și-a făcut datoria. Dacă permitem să se întâmple asta, mâine s-ar putea întâmpla același lucru cu un jurnalist român care critică puterea de la București. 

Jurnalistul locuiește în România de doi ani împreună cu soția și fiul său în vârstă de 10 ani și deține un permis de ședere temporară. În luna noiembrie 2018 și-a depus actele pentru prelungirea permisului de ședere, documentele aflându-se în curs de procesare. 

 

Următorul pas: dă de veste

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez o dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

 

Mulţumim că eşti alături de noi! Împreună putem opri extrădarea jurnalistului turc într-o țară unde drepturile omului nu sunt garantate.


Dacă încă nu te-ai alăturat comunităţii Declic, poti să faci asta aici

sau poti vedea ce campanii active mai avem aici

Ne poți urmări și pe pagina facebook aici