1.095 din 2.000 de semnături

Către:

Marcel Ciolacu, liderul PSD

Petiție

Noi, semnatarii și semnatarele acestei petiții, vă cerem să-l excludeți pe europarlamentarul PSD Mihai Tudose din partid. Asupra lui planează acuzații grave de hărțuire sexuală [1]. Vă cerem să vă delimitați de politicienii acuzați de comportamente abuzive. Altfel, aceștia vor contribui la promovarea unui spațiu al muncii toxic. Semnează petiția dacă ești de părere că hărțuirea sexuală la locul de muncă este inacceptabilă!

De ce este important?

PSD își apără constant membrii de partid care hărțuiesc sexual angajatele sau colegele de partid. Cel mai recent exemplu este al europarlamentarului PSD, Mihai Tudose. El este acuzat că și-a hărțuit sexual o fostă angajată. Însă, în loc de sancțiuni, partidul acuză victima că a făcut public abuzul prea târziu [2].

Fosta angajată a lui Mihai Tudose a explicat pentru ziarul Europa Liberă abuzurile la care a fost supusă. Ea spune că șeful său i-a bătut noaptea la ușa de la hotel, sub pretextul returnării unei cărți. Că a încercat să-i cumpere o mașină de lux și că i-a oferit un telefon sigilat ca să vorbească doar de pe el. De asemenea, femeia povestește că europarlamentarul a încercat să o convingă chiar să se mute în același bloc cu el [3].

Politicianul nu s-a oprit aici. Tudose a continuat cu umilințe de tipul «ar trebui să te îmbraci mai mult în fustă, știi că ai craci frumoși, ce mironosiță ești»

Acesta nu este un caz izolat, ci un mod de operare în PSD.

Să ne amintim de alt membru social democrat important, actualul ministrul al Muncii, Marius Budăi. Acesta a fost acuzat de mai multe colege din partid că le suna noaptea, când erau în delegații prin țară. Într-unul dintre aceste incidente a fost nevoie de intervenția soțului unei victime, după cum au declarat mai mulți martori pentru ziarul Libertatea. Și în acest caz, PSD a apărat hărțuitorul [4].

O astfel de atitudine față de agresiune din partea PSD, dar și din partea celorlalte partide, contribuie la un mediu perfect pentru viitoare abuzuri de putere.

Dacă PSD nu ia măsuri împotriva europarlamentarului Mihai Tudose, ne vom trezi cu el iarăși în poziții de putere. Iar cercul hărțuirii se va repeta din nou, fără pedepsirea agresorului. Fă primul pas, semnează petiția și cere ca Mihai Tudose să fie sancționat pentru faptele sale.

***

Surse:

[1] G4media[.]ro, UPDATE Europarlamentarul despre care o fostă asistentă a dezvăluit că ar fi hărțuit-o sexual este Mihai Tudose (PSD)

[2]Libertatea[.]ro, PUNCTAJ DE PARTID. Cum sunt învățați de către conducerea partidului liderii PSD să-l apere pe Tudose și să discrediteze mărturia asistentei care l-a acuzat de hărțuire sexuală

[3] romania[.]europalibera[.]org, Despre hărțuire și abuz de putere în Parlamentul European. Mărturii ale asistenților de eurodeputați

[4]Libertatea[.]ro, Ministrul care sună sau abordează femei noaptea. Una dintre ele îi e colegă de partid. „Vrea să fie macho man”

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez o dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Îți mulțumim pentru donație!

O vom folosi în mod responsabil pentru a promova campania Declic prin reclame pe social media.

Dacă te interesează subiectul, îți propunem să semnezi și o altă campanie despre drepturile angajaților din fabricile de textile: Zara, Bershka&Co, plătiți salarii decente angajaților din fabricile românești! Prin aceasta, cerem companiilor deținute de grupul INDITEX ca oamenii care ne fac hainele să nu mai fie exploatați pe bani puțini, de dragul profiturilor cât mai mari.

Semnezi și tu petiția împotriva scalviei moderne din fabricile de textile?