Trimite email la

Form to send email
Pentru:

Stimați domni / Stimate doamne,

Vă solicit ca în actul normativ pentru înființarea Comitetului Național pentru Prevenirea și limitarea infecțiilor asociate asistenței medicale să fie specificată clar obligația acestui Comitet de a implemena un sistem național digital și transparent de  raportare a infecțiilor intraspitalicești.

❇️Nu uitați că avem în România o gravă problemă de subraportare a infecțiilor nosocomiale, deși acestea sunt principala amenințare la siguranța pacienților din spitale. Toți știm că infecțiile intraspitalicești duc deseori la deces. Pacientul cu sistemul imunitar slăbit nu va putea lupta eficient cu o superbacterie rezistentă deja la antibiotice. Doar o monitorizare atentă, completată de măsuri eficiente de prevenție și control a infecțiilor nosocomiale, ar salva mii de vieți.

❇️Ministerul Sănătății nu are în prezent o situație reală a infecțiilor intraspitalicești. Mai ales acum, în plină pandemie, nu se știe dacă decesele pacienților diganosticați cu Covid sunt cauzate doar de virusul SARS-Cov-2 sau și de infecții luate suplimentar din spital.

❇️Să ne amintim că subiectul nosocomialelor a fost intens discutat după tragedia de la Colectiv. Atunci s-a dovedit că o mare parte a victimelor au murit nu din cauza arsurilor, ci a bacteriilor luate din spitale. Mulți dintre noi ne-am fi așteptat ca, la aproape 6 ani de la îngrozitorul eveniment, să se fi luat măsuri pentru combaterea acestor infecții ucigașe. 

Te rugăm să scrii respectuos un mesaj personal și argumentat.

Nu uita să îți treci datele de identificare la începutul mailului și să compui un Subiect propriu. 

Atenție! E-mailul nu se va trimite fără un Subiect.

Nu uita să te semnezi cu nume și prenume. Altfel, mesajul tău va fi considerat spam. 

Acest email se trimite din partea Nu ești tu? Click aici

Destinatarii vor primi numele și adresa ta de email.

Declic este conform cu cerințele GDPR. Datele tale personale vor fi păstrate în siguranță. Declic nu tranzacționează date de contact sau orice informații despre membrii săi. Te vom contacta doar noi, doar atunci când implicarea ta este necesară pentru cauzele de care îți pasă. Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez O dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Donează pentru Declic

Îți mulțumim mai ales dacă poți deveni donator recurent al Declic. Pentru a ne putea organiza mai bine campaniile, este important să știm pe ce fonduri ne putem baza, în fiecare lună. Cu câte puțin de la cât mai mulți, putem aduna suficient pentru planuri mărețe.

Pentru donație recurentă te rog să selectezi butonul donație lunară.

Vom reveni cu un raport detaliat privind cheltuirea fondurilor primite.

Îți mulțumim pentru implicare! Ar mai fi un lucru pe care l-ai putea face.

Știm că ai un program încărcat și uneori nu apuci să citești e-mailurile trimise de echipa Declic. Așa că am creat un nou canal prin care să comunicăm succint. Sperăm să ni te alături pe Telegram, ca să rămâi la curent cu ce facem.

📱 Înscrie-te și tu apăsând unul din butoane de mai jos. Nu te costă nimic!

Te înscrii pe Telegram-ul Declic?

Promitem să-ți trimitem apeluri la acțiune clare, astfel încât tu să înțelegi rapid problema și să poți acționa și atunci când ai doar 5 minute la dispoziție.