Trimite email la senatorii din Comisia Juridică

Form to send email
Pentru:

Doamnă / Domnule senator,

Vă solicit să susțineți modificarea Codului Penal și să stabiliți vârsta consimțământului la 16 ani. O lege clară ar pune capăt confuziilor pe care le fac anchetatorii și magistrații, între viol și act sexual cu un minor. Opinia psihologilor este că minorii sub 16 ani sunt vulnerabili și nu pot exprima un consimțământ valid când vine vorba de acte sexuale cu adulți. Vă rog să mai aveți în vedere următoarele aspecte:

👉  Practica judiciară arată că, în caz de agresiune sexuală, minorii sunt rareori crezuți. Agresorii dau vina pe victime și sunt judecați pentru act sexual cu un minor. Pedeapsa este foarte mică în acest caz.

👉  Studiile UNICEF susțin vârsta consimțământului de 16 ani. Un minor de 14 ani nu este apt să discearnă și să consimtă pentru întreținerea de relații sexuale cu un adult.

👉  România trebuie să urmeze modelul celorlalte state europene care califică orice act sexual fără consimțământ drept viol, în cazul victimelor sub 16 ani. 

 

Te rugăm să scrii respectuos un mesaj personal și argumentat.

Nu uita să îți treci datele de identificare la începutul mailului și să compui un Subiect propriu. 

Atenție! E-mailul nu se va trimite fără un Subiect.

Nu uita să te semnezi cu nume și prenume. Altfel, mesajul tău va fi considerat spam. 

Acest email se trimite din partea Nu ești tu? Click aici

Destinatarii vor primi numele și adresa ta de email.

Declic este conform cu cerințele GDPR. Datele tale personale vor fi păstrate în siguranță. Declic nu tranzacționează date de contact sau orice informații despre membrii săi. Te vom contacta doar noi, doar atunci când implicarea ta este necesară pentru cauzele de care îți pasă. Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez O dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Îți mulțumim pentru implicare! Ar mai fi un lucru pe care l-ai putea face.

Știm că ai un program încărcat și uneori nu apuci să citești e-mailurile trimise de echipa Declic. Așa că am creat un nou canal prin care să comunicăm succint. Sperăm să ni te alături pe Telegram, ca să rămâi la curent cu ce facem.

📱 Înscrie-te și tu apăsând unul din butoane de mai jos. Nu te costă nimic!

Te înscrii pe Telegram-ul Declic?

Promitem să-ți trimitem apeluri la acțiune clare, astfel încât tu să înțelegi rapid problema și să poți acționa și atunci când ai doar 5 minute la dispoziție.