Trimite email la Ministerul Justiției

Form to send email
Pentru:

Scrie-i și tu, chiar acum, ministrului Justiție și cere-i să modifice proiectul de desființare a Secției Speciale. În actuala formă, proiectul înființează o nouă secție specială, doar că sub altă denumire.  

Iată un model de cerere:

Stimate domn/Stimată doamnă,

Comunitatea Declic solicită, asemenea organismelor internaționale, desființarea Secției Speciale. Zeci de mii de cetățeni s-au alăturat acestei campanii. 

Actualul proiect, pus în dezbatere publică de Ministerul Justiției, este doar un compromis care nu rezolvă în niciun fel problema justiției și nici nu respectă recomandările Comisiei Europene.

De aceea, vă solicit să refaceți proiectul și să trimiteți dosarele, după desființarea SIIJ, la DNA, DIICOT și parchete locale, în funcție de infracțiunile anchetate. 

Altfel, acest proiect va fi doar varianta PNL-PSD-UDMR de a îngropa definitiv lupta anticorupție. 

Cu stimă,

********

Te rugăm să scrii respectuos un mesaj personal și argumentat.

Nu uita să îți treci datele de identificare la începutul mailului și să compui un Subiect propriu. 

Atenție! E-mailul nu se va trimite fără un Subiect.

Nu uita să te semnezi cu nume și prenume. Altfel, mesajul tău va fi considerat spam. 

Aici sunt câteva argumente:

  • Desființarea doar pe hârtie a Secției Speciale nu va scăpa România de sancțiuni din partea Comisiei Europene, iar banii vor fi plătiți de noi, cetățenii.
  • Nu putem să avem încredere într-un sistem în care magistrații nu sunt anchetați pentru fapte de corupție. Infracțiunile de corupție și crimă organizată trebuie anchetate de parchete specializate. Și cetățenii sunt anchetați de DNA pentru corupție.
  • Plenul CSM nu poate fi abilitat să numească procurori, acest aspect a fost criticat de Comisia de la Veneția, pentru că dă putere judecătorilor asupra procurorilor.
  • Nu se oferă soluții pentru problemele ridicate deja în cazul SIIJ, precum independența procurorilor din această structură. Desființarea este strict formală și reprezintă un compromis politic.
  • Noul proiect pentru desființarea SIIJ este un compromis politic, inadecvat, care încalcă obligațiile României față de Comisia Europeană și care va aduce sancțiuni, inclusiv economice.
Acest email se trimite din partea Nu ești tu? Click aici

Destinatarii vor primi numele și adresa ta de email.

Declic este conform cu cerințele GDPR. Datele tale personale vor fi păstrate în siguranță. Declic nu tranzacționează date de contact sau orice informații despre membrii săi. Te vom contacta doar noi, doar atunci când implicarea ta este necesară pentru cauzele de care îți pasă. Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez O dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Îți mulțumim pentru implicare! Ar mai fi un lucru pe care l-ai putea face.

Știm că ai un program încărcat și uneori nu apuci să citești e-mailurile trimise de echipa Declic. Așa că am creat un nou canal prin care să comunicăm succint. Sperăm să ni te alături pe Telegram, ca să rămâi la curent cu ce facem.

📱 Înscrie-te și tu apăsând unul din butoane de mai jos. Nu te costă nimic!

Te înscrii pe Telegram-ul Declic?

Promitem să-ți trimitem apeluri la acțiune clare, astfel încât tu să înțelegi rapid problema și să poți acționa și atunci când ai doar 5 minute la dispoziție.