21.905 din 50.000 de semnături

Semnează petiția!

Către: Tánczos Barna, ministrul Mediului

Petiție

Noi, semnatarii acestei petiții, vă cerem să transmiteți oficial Uniunii Europene că România susține necondiționat strategia europeană pe păduri. Considerăm inacceptabil că ați co-semnat, alături de Austria, o scrisoare ce vine în total dezacord cu interesele țării noastre. România are nevoie de protejarea pădurilor seculare și de noi împăduriri. Ați ales să susțineți interesele firmelor austriece în locul interesului public.

De ce este important?

Strategia forestieră europeană își propune conservarea pădurilor seculare și plantarea a 3 miliarde de noi arbori. Dar aceasta este pusă în pericol de mai mulți miniștri europeni, printre care și Tánczos Barna.

Ministrul Mediului din România a co-semnat o scrisoare inițiată de Austria și trimisă către vicepreședintele Comisiei Europene. Tánczos Barna s-a alăturat miniștrilor europeni care îl strâng cu ușa pe Frans Timmermans, pledând pentru apărarea intereselor industriei forestiere.

Mai exact, Barna militează la nivel european pentru ca afacerile cu lemn și profitul să prevaleze în fața protejării pădurilor pe termen lung.

Anul trecut, ministrul Tánczos Barna și-a luat angajamentul [1] că va face o prioritate din respectarea recomandărilor europene și că va susține investițiile în protejarea pădurilor. Doar că Tánczos Barna a uitat ce a promis. Iar acum s-a poziționat de partea industriei forestiere care vrea exploatare cu orice preț.

De aceea, noi, Comunitatea Declic, îi cerem să se poziționeze public de partea țărilor care susțin conservarea și reîmpădurirea.

În România, pădurile protejate înseamnă doar 3% din total. Nici măcar pe acestea legislația națională nu le protejează eficient de tăietorii de lemn. Nu-i de mirare că la fiecare ploaie torenții care se scurg pe pantele defrișate fac ravagii și înghit în câteva secunde agoniseala de-o viață a oamenilor.

Semnează petiția!

***

[1] agerpres[.]ro, 29.12.2020: Tánczos Barna: Închiderea celor 20 de proceduri de infringement este o prioritate fundamentală

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez o dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Îți mulțumim pentru implicare! Ar mai fi un lucru pe care l-ai putea face.

Știm că ai un program încărcat și uneori nu apuci să citești e-mailurile trimise de echipa Declic. Așa că am creat un nou canal prin care să comunicăm succint. Sperăm să ni te alături pe Telegram, ca să rămâi la curent cu ce facem.

📱 Înscrie-te și tu apăsând unul din butoane de mai jos. Nu te costă nimic!

Te înscrii pe Telegram-ul Declic?

Promitem să-ți trimitem apeluri la acțiune clare, astfel încât tu să înțelegi rapid problema și să poți acționa și atunci când ai doar 5 minute la dispoziție.