37.574 din 50.000 de semnături

Semnează petiția!

Către:

Președintele Senatului

Președintele Camerei Deputaților

 

Petiție

Noi, semnatarii acestei petiții, vă solicităm să modificați legea care condiționează programele de educație sexuală în școli de acceptul părinților. Cât timp nu toți elevii învață despre cum să prevină o sarcină la o vârstă fragedă, România riscă să rămână în continuare fruntașă în Europa la numărul de minore însărcinate.

De ce este important?

Update:

 

21 iunie 2022 - Camera Deputaților a votat împotriva educației sexuale. Acest subiect va fi abordat abia în clasa a VIII-a și doar cu acordul părinților, în cadrul unor programe de educație pentru sănătate.

 

Mulți adolescenți nu știu cum funcționează aparatul reproducător sau care sunt mijloacele de contracepție. Primul copil născut în 2021, în România, este al unei adolescente de numai 15 ani.

 

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a atenționat România încă din 2009 să introducă educația sexuală în școli. Țara noastră era și la acea vreme pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de mame sub 15 ani.

 

Anual, peste 33 de milioane de euro din bugetul României se duc pentru victimele lipsite de acces la educație sexuală [1]: adolescente însărcinate, bebeluși abandonați și tineri cu boli cu transmisie sexuală.

 

 

Parlamentarii vechiului legislativ au ales să ignore realitatea îngrijorătoare din România și au trimis la promulgare o lege care reduce educația sexuală la simple informații legate de igiena personală. Iar copiii trebuie să aibă acceptul părinților ca să afle ce se întâmplă cu propriul corp.

 

Legea [2] a fost retrimisă la reexaminare și este, din nou, pe masa parlamentarilor. Putem să-i convingem pe senatori și pe deputați să nu voteze proiectul în forma actuală, ci să facă o lege bună a educației sexuale, dacă semnăm în număr mare petiția.

 

Semnează și tu petiția, pentru ca toți tinerii să aibă acces la programe de educație sexuală în școli!

 

[1] http://www.sexulvsbarza[.]ro: Sex, bani, bebeluși: Economie prin educație sexuală?

[2] Legea pentru modificarea și completarea Legii nr.272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez O dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Știm că ai un program încărcat și uneori nu apuci să citești e-mailurile trimise de echipa Declic. Așa că am creat un nou canal prin care să comunicăm succint. Sperăm să ni te alături pe Telegram, ca să rămâi la curent cu ce facem.

📱 Înscrie-te și tu apăsând unul din butoane de mai jos. Nu te costă nimic!

Te înscrii pe Telegram-ul Declic?

Promitem să-ți trimitem apeluri la acțiune clare, astfel încât tu să înțelegi rapid problema și să poți acționa și atunci când ai doar 5 minute la dispoziție.

 

În acest fel, vei putea lua parte la elaborarea legilor și politicilor care ne afectează viața. Vei putea semna petiții online, scrie parlamentarilor, vei afla de înmânările de semnături sau atelierele online. 

Comunitatea Declic intervine continuu în procesul politic. Fiecare semnătură pe care o dai, fiecare share către prieteni, fiecare email trimis către autorități, fiecare gest mic sau mare, contribuie la o societate mai bună. 

Pe curând!
Echipa Declic

P.S: Nu ești pe Telegram? Nu-ți face griji! Îți vom trimite în continuare noutăți pe email.

 

Următorul pas: dă de veste