15.092 din 20.000 de semnături

Semnează petiția!

Către: Tánczos Barna, ministrul Mediului

Petiție

Noi, semnatarii și semnatarele aceste petiții, vă solicităm să-l repuneți de urgență în funcție pe șeful Gărzii Forestiere Timișoara, Amar Oliver Ienea. Domnul Ienea și-a făcut exemplar datoria: a intensificat controalele, a descoperit multiple nereguli și a retras atestatele de exploatare ale mai multor firme din industria lemnului. Este profund nedrept ca el să fie demis din funcție pentru ca asaltul mafiei lemnului asupra pădurilor din vestul României să continue nestingherit de autoritățile statului.

De ce este important?

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, l-a demis din funcție pe șeful Gărzii Forestiere Timișoara, fără să-și poată motiva coerent decizia. Barna invocă informații confidențiale care l-au determinat să-l dea afară pe Amar Ienea. Nu a făcut precizări privind natura informațiilor și nici nu a oferit garanții că aceste informații sunt valabile și că ar justifica demiterea.

Coaliția de guvernare ne dovedește încă o dată că e în cârdășie cu mafia lemnului. Șefii partidelor nu ezită să elimine din poziții cheie funcționari profesioniști, incoruptibili și, prin urmare, incomozi intereselor de partid.

În realitate, Amar Ienea doar și-a făcut datoria și a descoperit numeroase nereguli. Rapoartele sale indică uriașe cantități de lemn dispărut din depozitele de stat, împăduriri făcute doar pe hârtie și mii de arbori tăiați ilegal. Iar asta a deranjat mafia lemnului, care a recurs la intimidări și hărțuiri, prin politicieni influenți din PSD și PNL. [1]

Nu este prima dată când profesioniștii incoruptibili din structurile statului sunt îndepărtați din funcții. [2] De aceea, noi, cetățenii, reacționăm ferm la acest nou abuz de putere politică și ne arătăm solidaritatea cu Amar Ienea. Altfel, profesioniștii din sistem nu vor mai avea curaj să se opună ilegalităților.

Semnează și tu petiția prin care-i cerem lui Tánczos Barna să-l repună în funcție pe Amar Ienea!

Dacă ne vom strânge cât mai repede zeci de mii de semnatari, îl putem convinge pe ministru să nu cedeze presiunilor mafiei lemnului.

Semnează petiția, acum!

[1] recorder[.]ro, 30.03.2022: VIDEO. Politicul și mafia pădurilor. Cum blochează politicienii controalele Gărzii Forestiere 

[2] recorder[.]ro, 01.02.2021: VIDEO. Noi dezvăluiri despre politizarea Apelor Române: un „animal politic” și o chelneriță pe post de inginer

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez o dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Îți mulțumim pentru implicare! Ar mai fi un lucru pe care l-ai putea face.

Știm că ai un program încărcat și uneori nu apuci să citești e-mailurile trimise de echipa Declic. Așa că am creat un nou canal prin care să comunicăm succint. Sperăm să ni te alături pe Telegram, ca să rămâi la curent cu ce facem.

📱 Înscrie-te și tu apăsând unul din butoane de mai jos. Nu te costă nimic!

Te înscrii pe Telegram-ul Declic?

Promitem să-ți trimitem apeluri la acțiune clare, astfel încât tu să înțelegi rapid problema și să poți acționa și atunci când ai doar 5 minute la dispoziție.