36.031 din 50.000 de semnături

Semnează petiția!

Către:

Premierul Marcel Ciolacu

Ministra Familiei, Natalia Intotero

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș

Președinții partidelor politice: Nicolae Ciucă (PNL), Cătălin Drulă (USR), George Simion (AUR), Kelemen Hunor (UDMR)

Liderii grupurilor parlamentare din Camera Deputaților

Petiție

Noi, semnatarii si semnatarele acestei petiții, cerem urgent o lege care să reducă taxele pentru salariații cu copii. Salariile părinților sunt taxate prea mult de stat, iar ce rămâne e prea puțin pentru a întreține un copil până la 18-19 ani.

De ce este important?

Părinții din România cheltuiesc cel puțin 1.200 de lei pe lună pentru nevoile de bază ale unui copil, doar în primul său an de viață. Costurile cresc enorm în anii următori, familiile ajungând să scoată din buzunar 600.000 de lei pentru un copil născut în 2024, până acesta ajunge la majorat. [1]

Iar sprijinul statului pentru cei cu copii este insuficient. În primii doi ani, indemnizația de maternitate e un ajutor binevenit. Însă, după aceea, realitatea devine cruntă. Cu o alocație de doar 9,3 lei pe zi, părinții se luptă să acopere chiar și cele mai elementare nevoi ale copiilor lor, cum ar fi un mic dejun nutritiv.

Reducerea taxelor pe salarii de doar 10 lei pe lună, per copil, introdusă anul trecut, este departe de a fi un ajutor real. Este chiar o obrăznicie, o bătaie de joc.

Cerem o lege care să aplice reduceri semnificative de taxe, pentru fiecare copil, părinților care lucrează. Există deja un proiect de lege, care așteaptă votul final din septembrie 2022. [2]

Acțiunea rapidă a parlamentarilor este esențială pentru a oferi un viitor mai sigur familiilor din România. O petiție cu zeci de mii de semnături îi poate convinge pe aleși să pună proiectul pe ordinea de zi și să-l voteze. Mobilizarea masivă a noastră, a cetățenilor, le va arăta că au o responsabilitate pe care nu o pot ignora.

Dacă legea va fi adoptată, părinții vor beneficia de o reducere substanțială a taxelor, de câteva sute de lei, nu doar de câțiva lei. Într-un an electoral, este vital ca politicienii să sprijine în mod sănătos creșterea natalității.

Semnează petiția dacă și tu crezi că un copil se crește cu multă iubire, dar și cu suport financiar adecvat.

Surse:
[1]https://www[.]clubulcopiilor[.]ro/analiza-cost-copil[.]pdf
[2]https://www[.]cdep[.]ro/pls/proiecte/upl_pck2015[.]proiect?cam=2&idp=20165

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez o dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Avem o veste bună! Poți afla despre campaniile și tacticile noastre de presiune publică direct din aplicațiile pe care le folosești cel mai des. Acum putem comunica mai eficient și mai rapid prin intermediul canalelor noastre de Whatsapp și Telegram, numite „România face Declic".

Avantajele pentru care să te alături acestora sunt multe, . Informațiile sunt scurte și la obiect, direct în aplicațiile care îți plac. Astfel, pe Whatsapp sau Telegram te poți mobiliza rapid pe subiectele care te interesează, fără un efort în plus.

Așa că nu mai ezita, află pe scurt ce punem la cale direct din Whatsapp sau Telegram. Te alături canalului „România face Declic”?