19.077 din 50.000 de semnături

 

Către: Ministrul Justiției, Tudorel Toader

Petiție

D-le ministru Tudorel Toader,

Vă cerem să nu răspundeți comenzii politice de a o revoca din funcție pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Vă cerem să urmați calea legală și să așteptați rezultatul anchetei realizată de Inspecția Judiciară. Aceasta s-a sesizat din oficiu ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public în legătură cu DNA şi va face verificări prealabile pentru a stabili dacă este vorba despre abateri disciplinare. [1]

De ce este important?

Duminică seara, atât Antena 3, cât și România TV au dat pe post înregistrări în care apar Vlad Cosma (fost deputat PSD și fiul fostului președinte al Consiliului Județean Prahova), Lucian Onea (procuror șef al DNA Ploiești) și Mircea Negulescu (fost procuror DNA).

Din înregistrări se poate înțelege că procurorii i-ar cere lui Vlad Cosma să fabrice probe astfel încât Sebastian Ghiță să fie acuzat.

În centrul scandalului în care e purtat numele DNA, se află familia Cosma, una cu o lungă carieră politică, dar ai cărei membri sunt vizaţi de cinci dosare penale, în legătură cu care unele judecătorii au pronunţat deja condamnări consistente. Mircea Cosma, preşedinte al CJ Prahova timp de 12 ani, şi fiul său, Vlad Cosma, fost deputat PSD, au primit în primă instanţă 8, respectiv 5 ani de închisoare. O sentinţă aşteaptă și fiica sa, Andreea Cosma, încă deputat PSD.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, referindu-se la acuzațiile aduse DNA și Laurei Codruța Kovesi, că nu va sesiza Inspecția Judiciară. „Să ne spună ce?”, a arătat Toader, adăugând că va formula cu siguranță o recomandare în privința conducerii DNA.
Toți liderii PSD/ALDE cer în cor demiterea șefei DNA sau chiar desființarea Direcției Naționale Anticorupție. În condițile în care aceste înregistrări nu au fost expertizate încă de către Inspecția Judiciară și nu există nicio probă, solicităm ca ministerul justiției să aștepte rezultatele anchetei Inspecției Judiciare.

[1] http://stiri.declic.ro/anchetaIJ

 

Următorul pas: dă de veste

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez o dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

 

Mulţumim că eşti alături de noi!


Dacă încă nu te-ai alăturat comunităţii Declic, poti să faci asta aici

sau poti vedea ce campanii active mai avem aici

Ne poți urmări și pe pagina facebook aici