Trimite email la Comisiile de raport OUG hidrocentrale

Form to send email
Pentru:

Acum e momentul să ne mobilizăm!
Trimite e-mail către comisiile care vor decide soarta râurilor noastre.

Alege un argument din cele de mai jos sau scrie propriile tale motive pentru care le ceri să respingă ordonanța abuzivă a lui Ciucă:

➡️ Energia hidro nu este regenerabilă. Apa este o materie finită, spre deosebire de soare și vânt. Adică pârâiașele care se unesc și se transformă în râuri pot scădea din lipsă de precipitații, până la dispariție. Parlamentari, așteptăm să ne explicați cum scoateți apă din piatră seacă.
➡️ Funcționarea hidrocentralelor depinde de cursurile de apă. În fiecare an, debitul Jiului scade. Finalizarea hidrocentralei, deja declarată ilegală, este ambiția unor industriași, e clar că nu ar putea funcționa.
➡️ În unele țări s-a pus problema închiderii unor hidrocentrale. De exemplu, în Spania, unde producția de hidroenergie a fost redusă la jumătate în anul 2022, din cauza secetei. Sau în SUA, în cazul hidrocentralei Hoover. Explicați-ne care este urgența construirii celor 11 hidrocentrale în arii protejate, în plină secetă.
➡️ Avem deja 209 hidrocentrale care trebuie retehnologizate pentru a produce energie; nu e nevoie de construirea altora noi în arii protejate.

Nu uita să te semnezi și să completezi câmpul de subiect al mailului, altfel acesta nu se va trimite!

Acest email se trimite din partea Nu ești tu? Click aici

Destinatarii vor primi numele și adresa ta de email.

Declic este conform cu cerințele GDPR. Datele tale personale vor fi păstrate în siguranță. Declic nu tranzacționează date de contact sau orice informații despre membrii săi. Te vom contacta doar noi, doar atunci când implicarea ta este necesară pentru cauzele de care îți pasă. Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez o dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Felicitări pentru implicare!

Prea des, societatea civilă trebuie să se mobilizeze pentru a înfrâna apucăturile nedemocratice ale politicienilor. Ordonanța lui Ciucă este un astfel de exemplu, pentru că el a apelat la această tactică atunci când proiecte hidrotehnice ilegale au fost oprite în instanță.

Tot societatea civilă este cea care trebuie să se asigure că politicienii nu fac promisiuni deșarte, uitând de ele în secunda 2. Din această cauză, Comunitatea Declic a deschis primul proces pe climă din România, împotriva Guvernului. Cerem judecătorilor să oblige Ministerul Mediului și Ministerul Energiei la măsuri concrete pentru atingerea neutralității climatice până în anul 2050. Așa cum au promis alegătorilor, așa cum au promis comunității internaționale prin acordurile încheiate în numele României. Vrei să știi mai multe despre acest proces? Apasă pe butonul de mai jos.