Trimite email la deputata care te reprezintă în Parlament!

Form to send email
Pentru:

Dacă legea anti-viol nu este votată până la final de iunie, parlamentarii pleacă în vacanță. Din păcate, fiecare zi de întârziere este în avantajul agresorilor sexuali. Așa că hai să ne mobilizăm de îndată.

Cu cât facem mai mulți efortul să scriem în sprijinul copiilor abuzați sexual, cu atât puterea noastră de convingere crește.

Alege unul sau mai multe dintre argumentele de mai jos sau scrie propriile tale motive:

➡️ PL-x 457/2022 - stă blocat din decembrie în Camera Deputaților.

➡️ Dacă proiectul PL-x 457/2022 va deveni lege, orice act sexual al unui adult cu un copil sub 16 ani va fi condamnat drept viol.

➡️ 3 din 4 agresiuni sexuale împotriva minorilor sunt anchetate drept acte sexuale consimțite.

➡️ Proiectul PL-x 457/2022 trebuie să primească vot final până începe vacanța parlamentară. Din păcate, fiecare zi de întârziere este în avantajul agresorilor sexuali.

➡️ Suntem peste 113.000 de semnatari ai petiției. Sprijin din partea societății civile există, mai e nevoie de voință politică pentru ca PL-x 457/2022 să fie pus pe ordinea de zi a Plenului.

➡️ Suntem singura țară europeană fără o lege clară care să prevadă că, sub un anumit prag de vârstă, orice act sexual al unui adult cu un minor este viol. Țări ca Olanda, Spania, Belgia, Finlanda, Luxemburg, Lituania, Letonia, UK au pragul de 16 ani.

➡️ Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a pus România sub supraveghere în 2016 din cauza deciziilor judecătorești în care se face confuzie între cazurile de viol și cele de act sexual cu un minor.

Nu uita să te semnezi și să completezi câmpul de subiect al mailului, altfel acesta nu se va trimite!

Acest email se trimite din partea Nu ești tu? Click aici

Destinatarii vor primi numele și adresa ta de email.

Declic este conform cu cerințele GDPR. Datele tale personale vor fi păstrate în siguranță. Declic nu tranzacționează date de contact sau orice informații despre membrii săi. Te vom contacta doar noi, doar atunci când implicarea ta este necesară pentru cauzele de care îți pasă. Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Felicitări pentru implicare!

Campania „Vrem o lege anti-viol care să protejeze copiii!” este pe ultima sută de metri! De peste 2 ani de zile ne luptăm pentru a-i face pe parlamentari să înțeleagă că este o mare problemă legislativă care permite confuzii între infracțiunile de viol și act sexual cu un minor.

A devenit o practică în justiție ca abuzurile sexuale asupra minorilor să fie încadrate ca acte sexuale întreținute cu consimțământul victimelor. Chiar și când copiii au 9-10 ani. Este strigător la cer!

Dacă încă nu ai semnat petiția Declic, alătură-te celor peste 113.000 de semnatari chiar acum!