18.696 din 50.000 de semnături

Semnează petiția!

Către: Consiliul European

Charles Michel, Președintele Consiliului European

Ursula von der Leyen, Președinta Comisiei Europene și membră în Consiliul European

Klaus Werner Iohannis, Președintele României și membru în Consiliul European

Petiție

Noi, semnatarii și semnatarele aceste petiții, vă solicităm demararea unei proceduri de urgență pentru aderarea Ucrainei și Moldovei la Uniunea Europeană! Ucraina și Moldova au semnat deja, din 2014, acordul de asociere cu UE. Mai mult ca oricând, suntem uniți de valorile europene și vrem să primiți cele două țări alături de noi, în comunitatea europeană.

De ce este important?

Update Martie 2022: Victorie de etapă! Petiția pentru aderarea Ucrainei și Moldovei la UE a ajuns până la Bruxelles. Membrii Declic au contribuit pentru publicarea în prestigiosul ziar internațional Politico a machetei cu mesajul de susținere al Comunității pentru primirea Ucrainei și Moldovei în UE. Sute de membri și membre Declic i-au scris președintei Comisiei Europene, solicitând urgentarea procedurilor de aderare. Efortul nostru nu a fost în van. Comisarul European pentru Vecinătate și Extindere, Olivér Várhelyi, a anunțat public că au început să analizeze în regim de urgență cererile de aderare la UE pentru Ucraina și Moldova.
----------
Ucraina a aderat deja la valorile europene
- respectarea demnității umane, libertate, democrație, egalitate, stat de drept, respectarea drepturilor omului. Drept urmare, a căzut acum victimă unor acte de agresiune fără precedent pe teritoriul european al ultimilor 76 de ani.

În 2014, în urma semnării acordului de asociere cu UE, Moldova a primit sancțiuni comerciale din partea Rusiei. Acum, Moldova se află în pericol de agresiune extremă, dacă nu este protejată, din timp, prin toate instrumentele posibile.

Primirea Ucrainei și a Moldovei în UE reprezintă o dovadă fermă de sprijin arătat de europeni, în fața agresiunii ruse. De aceea, noi, cetățenii, cerem ca Ucraina și Moldova să fie primite cât mai repede alături de cele 27 de țări unite ale UE.

Stă în puterea noastră, a cetățenilor din Uniunea Europeană, să ne demonstrăm nouă solidaritatea cu vecinii noștri europeni, Ucraina și Moldova.

Dacă vom semna zeci de mii de cetățeni această petiție, creștem șansele ca membrii Consiliului European să ne asculte și să grăbească procedurile de aderare.

Semnează și tu acum petiția prin care cerem membrilor Consiliului European primirea de urgență în UE a Ucrainei și Moldovei!

Petiție realizată în parteneriat cu:

Contribui și tu?

Donez 0 RON

Donate to declic.ro!

Donația ta este

Donez o dată Donez lunar

Donația ta

200 RON
Îți mulțumim pentru donație. Așteaptă până prelucrăm datele în siguranță.

Alte modalități de a dona

Îți mulțumim pentru implicare! Ar mai fi un lucru pe care l-ai putea face.

Știm că ai un program încărcat și uneori nu apuci să citești e-mailurile trimise de echipa Declic. Așa că am creat un nou canal prin care să comunicăm succint. Sperăm să ni te alături pe Telegram, ca să rămâi la curent cu ce facem.

📱 Înscrie-te și tu apăsând unul din butoane de mai jos. Nu te costă nimic!

Te înscrii pe Telegram-ul Declic?

Promitem să-ți trimitem apeluri la acțiune clare, astfel încât tu să înțelegi rapid problema și să poți acționa și atunci când ai doar 5 minute la dispoziție.